Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS ve YKS’ye Hazırlanan Öğrenciler Kalan Süreyi Nasıl Değerlendirmeli?
2021 LGS ve YKS’ye Hazırlanan Öğrenciler Kalan Süreyi Nasıl Değerlendirmeli?

2021 LGS ve YKS’ye Hazırlanan Öğrenciler Kalan Süreyi Nasıl Değerlendirmeli?

Milyonlarca öğrenci hayallerindeki okullara yerleşebilmek için LGS ve YKS sınavlarına girmeye hazırlanıyor. Haziran’da yapılacak olan sınavlar için geri sayım başladı bile. Süre azaldıkça öğrencilerin üzerindeki baskı ve stres de kaçınılmaz olarak artıyor. Adana’da LGS ve YKS sınavlarında başarılı olmuş çok sayıda öğrenci yetiştiren Güney Başak VİP Eğitim Kursu da bu zorlu günlerde uzmanların tüm önerilerini sizler için derledi. İşte kalan süreyi nasıl değerlendirmeniz gerektiğine dair bilmeniz gereken her şey:

Olumsuz Cümle ve Düşüncelerden Kaçının

Psikolojik olarak kendimizi olumsuz cümlelerle bağlamamak gerek. Örneğin ‘sınava bir iki ay kaldı’ cümlesi yerine, ‘sınava hazırlanmak için halen bir iki ay zamanım var’ demeliyiz. Konuların büyük çoğunluğunun bittiğini, kalan konuları bitirmek ve tekrar yapmak için halen daha yeterli zamanımız olduğunu unutmamalıyız. Bu dönemlerde zaten iyi olduğumuz konulardan ziyade bizi daha üst sıralara tırmandıracak olan, zayıf olduğumuz konulara öncelik vermeliyiz.

Süre Kontrolü Yaparak Soru Çözün

Sınava hazırlanıp da giren ve buna rağmen başarısız olan adayların tamamına yakını soruları çözemedikleri için değil, zamanı yetiştiremedikleri için başarısız oluyorlar. Bu yüzden sınav anının birebir provasını yapmanız gerekiyor. Testlerden sonra mola vermeden bütün sınavı bitirmeye ve sınav süresinde denemeyi tamamlamaya alışın. Bu tıpkı bir sporcunun kondisyonu gibi bir durum.

Tüm bunları yaparken mutlu olmayı ihmal etmemek gerek. Psikolojimizi güçlü tutmanın giderek zorlaştığı günler yaşıyoruz. Ders çalıştığınız sürenin sizin için bir çeşit eziyete dönüşmemesi için gün içerisinde keyif aldığınız bazı aktivitelerde bulunun. Oyun oynayın, uyuyun, spor yapın ve mutlaka iyi beslenin. Mutluluğunuz sınavın zorluklarına göğüs germeniz için gerekli morali ve gücü size sağlayacaktır.

Kendinize Güvenin, İnanın!

İster LGS ister YKS… Bu sınavı siz kazanacaksınız. Güvenebileceğiniz birisi varsa o da sizden başkası değil. Özgüveninizi asla yitirmemeniz gerekiyor. Özgüvene giden yol ise çok basit. Eğer tüm konuları bitirmiş, denemeler çözmüş, tekrarlarınızı yapmış ve deneme sınavlarında hedeflediğiniz ortalamaya ulaşmışsanız sınava özgüvenli şekilde girersiniz. Bu durumda gereksiz kaygıların sizi olumsuz etkilemesine izin vermemiş olursunuz.

Bugünkü gibi belirsizliklerin olduğu dönemlerde çok sayıda asılsız dedikodu yayılır. Sınavla ilgili bu tür haberleri takip ederek moralinizi düşürmeyin. Güney Başak VİP Eğitim Kursu sizin için her zaman en doğru haberleri, en hızlı şekilde size sunuyor. Bunun dışında yalnızca resmi makamların açıklamalarına itibar edin.

En İyi Kaynak MEB Soruları

Birçok yayın evi testler, soru bankaları ve deneme sınavları hazırlar. Bu noktada amaç, gerçek sınav sorularına en yakın soru tarzını ve dilini yakalamaktır. Ancak bunun daha kestirme ve garantili bir yolu var. O da Milli Eğitim Bakanlığı/nın yayınladığı örnek sorular. Bu sorular her zaman sınavda karşılaşacağımız şeylerin habercisidir. Bu yüzden örnek sorular yakından takip edilmeli.

Ailenizin Moral Bozucu Cümlelerine Kulak Tıkayın

Ailelerimizin çoğu pedagojiden veya eğitim psikolojisinden haberdar olmadığı için, bizi olumsuz etkileyecek cümleler kurabilirler. Üstelik onlar bizim en yakınlarımız olduğu için onlardan gelen olumsuz bir cümle bizi yabancıların kuracağı en ağır cümlelerden bile daha çok etkiler. Bu tür olumsuz düşüncelere olabildiğince kulak tıkayın. Unutmayın ki onların ve sizin dilekleriniz ortak. Her iki taraf da sizin başarılı olmanızı istiyor. Bu yüzden psikolojinizi koruyarak çalışmaya devam edin.

Uzun yıllardır LGS, YKS ve diğer pek çok sınav için Adana’daki en başarılı öğrencilerin adresi olmanın gururunu yaşayan Güney Başak VİP Eğitim Kursu yanınızda. Hep birlikte başarı dolu yarınlara kanat çırpmaya devam ediyoruz. Güney Başak VIP Eğitim Kurumları uzman eğitmen kadrosu, kaliteli yayınları, LGS, YKS, AYT-TYT ve okul derslerine hazırlık kursları ile ilgili bilgi almak için guneybasak.com.tr linkini tıklayabilirsiniz.