Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) Saat Kaçta?
2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) Saat Kaçta?

2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) Saat Kaçta?

Milyonlarca öğrencinin hayatını etkileyecek YKS sınavına sayılı günler kaldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS ile ilgili bilinmesi gereken detayları kamuoyuyla paylaştı.

26 ve 27 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS’de ilk oturum TYT cumartesi saat 10.00’da, ikinci oturum AYT Pazar 10.00’da ve üçüncü oturum YDT ise yine aynı gün saat 15.30’da gerçekleştirilecek. Soruları cevaplayabilmek için adaylara TYT’de 135, AYT’de 180, YDT’de ise 120 dakika süre tanınacak.

Sınavla ilgili olarak sosyal medyadan açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav binalarının öncesinde titiz bir şekilde temizlenip dezenfekte edileceğini söyledi. Prof. Dr. Aygün, bina önlerinde sosyal mesafenin korunabilmesi için adayların sınava en fazla bir yakını ile gelmesini rica ettiklerini belirtti. Bahçelere ise yalnızca adayların ve sınavdaki görevlilerin girebileceğini belirten Prof. Dr. Aygün, bina girişinde maske ve dezenfektan dağıtımının yapılacağını da hatırlattı. Buna karşın dilerlerse öğrenciler kendi maske ve dezenfektanlarını da getirebilecekler. Sınavda görevli gözemenler ise lateks eldiven kullanarak tedbirlere uyacaklar.

YKS’de Adaylar Maskelerini Çıkarabilecek

Adayların maske takma zorunluluğu sınav anında opsiyonel olacak. Yeni sıralarına oturdukları andan itibaren sınav sonuna kadar isterlerse maskelerini çıkartabilecekler. Ancak bu durum görevliler için geçerli değil. Onlar maskelerini çıkartamayacaklar.

Öğrencilerin sınavın başlangıç saatinden bir saat on beş dakika önce sınav binasında olmalarının önemine de değinen Prof. Dr. Halis Aygün, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi bulundurmadan sınava katılamayacaklarını da hatırlattı.

Öğrenciler sabah oturumlarında saat 10.00 öğleden sonra ise saat 15.30’dan itibaren sınav merkezlerine alınmayacaklar. Detaylı bilgi edinebilmek için ÖSYM’nin resmi web sitesinde yer alan YKS kılavuzunu okumalarını veya 44 ÖSYM (6796) numaralı çağrı merkezini aramalarını da hatırlatan Aygün, YKS’ye katılacak tüm adaylara başarılar diledi.

Güney Başak VIP Kurs Merkezi YKS Kursu

YKS milyonlarca öğrencinin hangi üniversiteye gideceği ve nasıl bir geleceği olacağı konusunda belirleyici rolü olan bir sınav. Güney Başak VIP Kurs Merkezi ise bu alanda yıllardan bu yana gelen tecrübesi, uzman eğitmen kadrosu ve yayınlarının kalitesi ile diğer dershanelerden ve etüt merkezlerinden sıyrılıyor. Sizler de Güney Başak VIP Kurs Merkezi’nin YKS kurslarından faydalanarak başarı dolu yarınlara uzanmak isterseniz guneybasak.com.tr/12-sinif-kurslar-ve-mezunlar linkini tıklayabilirsiniz.