Anasayfa Medya Duyurular 2021 Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı
2021 Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

2021 Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

Pek çok öğrenci ve velinin heyecanla beklediği Bursluluk Sınavı Sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresinde açıklandı. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavın ardından başarılı olan adaylar gerekli evrakları onaylattıktan sonra Ekim ayından itibaren burslarını almaya başlayabilecek. Adana’da YKS, LGS ve özel derslerde öğrencilerin birinci tercihi Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nden Bursluluk Sınavı’na ilişkin son gelişmeler…

Her yıl çok sayıda öğrencinin girdiği Bursluluk Sınavı’nın sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan adaylar burs almaya hak kazanacak. Bu bursu kazanabilmenin temel koşulu ise kişi başına düşen yıllık gelirin belirlenen tutarın altında olması… Sonuçları merakla beklenen sınavın sonuç ekranına ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz…

Bursluluk Sınavı Sonuçları İçin Tıklayınız

Bursluluk Sınav Sonucunu Nasıl Sorgularız?

Paylaştığımız linke tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesindeki sonuç ekranını açtıktan sonra TC. Kimlik Numarası ve doğum tarihlerini girerek kendi sınav sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul müdürlükleri öğrenci velisinin talebi olursa Sınav Sonuç Belgeleri’ni elektronik oramdan alıp mühürlü ve imzalı şekilde onaylatıp, imza karşılığına öğrenciye ya da velisine teslim edebilecekler.

Burslar Ne Zaman Ödenmeye Başlayacak?

Bursluluk sınavı sonucunda sahiplerini bulacak olan burslar şu şekilde: Milli Eğitime Bağlı resmi okullarda Yatılılık, sosyal yardımlar ve burslar… Sınavı kazanıp ardından okula kayıt yaptıran öğrenciler Ekim ayının başı itibariyle burslarına kavuşacaklar.

Bursluluk Sınavı Nedir?

Ülkemizde her yıl düzenlenen bu sınavda başarı gösteren adaylar yaşları tuttuğu taktirde yatılı okumaya hak ve belli bir miktar burs kazanır. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerin katıldığı sınavda bu yıl 60 bin kadar öğrenciye burs sağlanacak. Ancak ailesinin maddi geliri belli bir miktarın üzerindeyse o öğrenci sınavda başarılı olsa bile bu burslardan faydalanamayacak. Fakat bu durum gazi çocukları ya da öğretmen çocukları için geçerli değil.

Adana Özel Dershanecilikte Dönüm Noktası Güney Başak VİP Kurs Merkezi

Güney Başak VİP Kurs Merkezi hem tecrübesi, hem özel dersleri, VİP eğitim anlayışı ve öğretmen kalitesiyle her yıl çok sayıda öğrencinin hayallerine ulaşmasına yardımcı oluyor. Siz de YKS’de, LGS’de ve Bursluluk Sınavı’nda başarıya ulaşmak için Güney Başak VİP Kurs Merkezi ile tanışmakta acele edin.