Anasayfa Medya Duyurular 2020 YKS Ek Tercih Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!
2020 YKS Ek Tercih Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

2020 YKS Ek Tercih Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM, 17-23 Eylül tarihlerinde yapılan YKS ek tercih yerleştirmelerinin sonuçlarını açıkladı. Bugün erişime açılan sonuçlara göre ek yerleştirmeye başvuran 87.310 adayın 47.537’si önlisans, 18.128’i de lisans olmak üzere 65.665’i bir yükseköğretim programına yerleşti.

2020 YKS ek tercih yerleştirme başvurularının sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruldu. Adaylar sonuçları internet sitesinden bakabilirsen, adreslerini ise sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2020 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayın

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

2020 YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar kayıtlarını 5-9 Ekim tarihleri arasında yaptırabilecek. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt tarihleri, yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacak. Ek yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan adayların, belirtilen sürede ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor.

Belirtilen tarihler arasında kayıt başvurusu yapmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ise 2020- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda ulaşılabilir.

Ek yerleştirme kayıtlarıyla ilgili bilgi almak için Adana’da YKS, TYT, AYT ve LGS’de başarılarıyla bilinen Güney Başak VİP Eğitim Merkezi’ne başvurabilir veya https://www.guneybasak.com.tr internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.