Anasayfa Medya Duyurular 2021 Bursluluk Sınavı Ertelendi
2021 Bursluluk Sınavı Ertelendi

2021 Bursluluk Sınavı Ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 25 Nisan tarihinde yapılması planlanan 2021 Bursluluk (İOKBS) sınavı ve öğretmenlerin tabi tutulduğu Adaylık Kaldırma Sınavı’nın daha ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 10’unun aşılanmasının tamamlandığını söyleyen Bakan Selçuk, önümüzdeki hafta 125 bin öğretmenin daha aşılanacağının müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine dair yöneltilen soruya Bursluluk – Adaylık Kaldırma Sınavı’nın planlandığı tarihte gerçekleştirilmeyeceğini söyledi. 25 Nisan tarihinde yapılması beklenen bu iki sınavın, henüz açıklayamayacakları bir tarihe ertelendiğini dile getiren Selçuk, salgın koşullarının alınan bu kararlar üzerinde belirleyici olduğunu aktardı.

Bakan Ziya Selçuk’un Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

2 Mart tarihinden bu yana valiliklerin tedbirleri iller seviyesinde aldığının altını çizen Selçuk, önlerindeki sürecin bütünüyle değerlendirildiğini ve yeni bir kararın alınıp alınmayacağının, bu yeni kararların neler olacağının değerlendirildiğini söyledi. Bütün eğitimciler gibi kendisinin de okulların her daim açık olmasını istediğini vurgulayan Selçuk, Türkiye’nin dünyada en çok okul kapatan dört ülkeden biri olduğunun altını çizdi. Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve Bilim Kurulunun tavsiyelerini değerlendirerek karar aldıklarını da sözlerine ekledi.

Önce Sağlam Kişilik

Ziya Selçuk, oluşturdukları bir yazılım sayesinde bütün sınıflarda hangi öğrencinin ailesinde ne kadar temaslı bireyin mevcut olduğunu, günlük olarak takip edebildiklerini açıkladı. Bunun yanı sıra hangi sınıflar için ne tür tedbirler alınması gerektiğini, çocukların okullar kapalı olduğu dönemdeki risk durumu ile açık olduğu dönemdeki risk durumunun kıyaslanması gibi pek çok veriyi analiz ettiklerini belirtti. Verilerin ilden ile, okuldan okula değişiklik arz edebileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin özgüveninin tam olduğunu ve “Önce Sağlam Kişilik” mottosuyla sorunların üstesinden gelebileceklerini sözlerine ekledi.