Anasayfa Medya Duyurular 2021 İlk ve ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Hangi Tarihte Yapılacak?
2021 İlk ve ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Hangi Tarihte Yapılacak?

2021 İlk ve ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Hangi Tarihte Yapılacak?

Pandemi koşulları, 2021 yılı sınav takvimini de sürekli olarak etkiliyor. En çok merak edilen sınavlardan biri de 25 Nisan 2021’de yapılması beklenen İOKBS yani diğer bir ismiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı. Birçok öğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendiren ve her yıl çok sayıda öğrencinin katıldığı İOKBS, pandemi koşullarından ötürü ertelendi. Peki İOKBS sınavı ne zaman yapılacak? Uzun yıllardır Adana’da başarının ve eğitim kalitesinin sembolü haline gelen Güney Başak VİP Eğitim Kursu, 2021 yılı İOKBS hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledi.

MEB’in her yıl düzenlediği, halk arasında ‘Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’ olarak bilinen İOKBS sınavı 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflardan çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor. Hal böyle olunca ne zaman gerçekleşeceği belirsiz olan İOKBS hakkındaki her haber öğrenciler ve aileleri tarafından merakla beklenir oldu. İşte 2021 İOKBS hakkında bilmeniz gereken her şey:

İOKBS (Bursluluk Sınavı) Nedir?

Türkiye’de her yıl beşinci sınıftan on birinci sınıfa kadar çok sayıda öğrencinin katıldığı bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler burs veya yatılı okulda ücretsiz eğitim görme hakkı kazanıyor. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına iyi bir eğitim sağlamak için en mantıklı yollardan biri olarak gördüğü İOKBS sonucunda, sınavın ardından açıklanan kontenjan miktarınca öğrenciye burs imkânı sağlanıyor. 2021 Yılı İOKBS sonrasında 60 bin öğrencinin burs almaya hak kazanacağı açıklandı.

2021 İOKBS (İlk ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk Sınavı bilindiği üzere 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek şekilde planlanmıştı. Ancak her geçen gün şiddetini arttıran pandemi koşullarından ötürü bakanlık, İOKBS’yi ertelemek zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İOKBS’yi ertelemek zorunda kaldıklarını açıklamıştı ancak herhangi bir tarihi işaret etmemişti. Bunun yerine geçen yılki sınavı Eylül ayına ertelediklerini hatırlatmakla yetinen Bakan Ziya Selçuk, henüz bursluluk sınavını heyecanla bekleyen öğrenci ve velilerin merakını giderecek bir açıklamada bulunmadı.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu Kurucusu Mehmet Akif Çörten, sınav takvimine dair bütün süreçleri yakından takip ettiklerini, öğrenciler ve velilerin her an yanında olduklarını söyledi. Güney Başak VİP Eğitim Kursu, yıllardır çok sayıda öğrenciye hayallerine giden yolda en yakın yol arkadaşı olmuş köklü bir kurum. Güney Başak VİP Eğitim Kursu’nun LGS, YKS, TYT-AYT kursları, derslere hazırlık kursları ve deneme sınavları ile ilgili bilgi almak için bizleri arayabilir veya guneybasak.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.