Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS Kılavuzu Yayımlandı! LGS Başvuruları Ne Zaman?
2021 LGS Kılavuzu Yayımlandı! LGS Başvuruları Ne Zaman?

2021 LGS Kılavuzu Yayımlandı! LGS Başvuruları Ne Zaman?

Merkezi sistemle öğrenci alacak liselere yönelik 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvuruları 5-14 Nisan arası Bakanlık tarafından merkezi olarak yapılacak.

2021 LGS uygulama kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'www.meb.gov.tr' internet adresinden açıklandı.

Kılavuzda; merkezi sistemle öğrenci alacak fen lisesi, Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarının listesi ve kontenjanları yer alıyor.

LGS Öğrencilerin Başvuru Yapmasına Gerek Yok

Yurt genelinde 6 Haziran 2021'de LGS sınavının başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihlerinde MEB tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvurular, yurtiçinde eğitim gören tüm 8’inci sınıf öğrencileri için yapılacak. Yurt dışında okuyup e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler ise yayımlanan kılavuzdaki formu doldurarak başvuru yapabilecek. Başvurusu Bakanlık tarafından yapılan öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu ise bulunmuyor. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri ise 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde paylaşılacak. Bu tarihten itibaren okul müdürlükleri öğrencilerin sınav giriş belgelerini alıp mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

Sınavda Değişiklik Bulunmuyor

6 Haziran’da gerçekleştirecek sınav öncesi oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları ile ilgili bir değişiklik ise yapılmadı. İki oturum halinde yapılacak sınavda öğrencelere çoktan seçmeli toplam 90 soru yöneltilecek. İlk oturum 09.30, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. LGS birinci oturumunda adaylara Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. LGS ikinci oturumunda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika zaman tanınacak.

Puan hesaplamasında ise ilk olarak sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Ardından her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. LGS sınav sonuçları ise 30 Haziran 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'www.meb.gov.tr' adresli internet adresinden duyurulacak. Sınav sonuç belgeleri öğrencilere posta ile gönderilmeyecek.

LGS ile 174 Bin 160 Öğrenci Yerleşecek

MEB’in açıkladığı LGS kılavuzunda merkezi sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları bulunuyor. Kılavuza göre; sınavla birlikte Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre 174 bin 160 öğrenci yerleştirilecek. Sınav kapsamında fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu liselerine 56 bin 396, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

Adana’da LGS, YKS, TYT-AYT sınavları ve okul derslerine yönelik hazırlık hizmeti veren Güney Başak VİP Eğitim Merkezi, verdiği hizmetler ve eğitim sektörü ile ilgili gelişmelerle ilgili bilgi almak için guneybasak.com.tr internet adresimizi ziyaret edebilirsiniz.