Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS’de Hangi Dersten Nasıl Sorular Gelecek?
2021 LGS’de Hangi Dersten Nasıl Sorular Gelecek?

2021 LGS’de Hangi Dersten Nasıl Sorular Gelecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Haziran tarihinde yapılacağını duyurduğu LGS için örnek soruların yer aldığı bir Nisan Ayı Örnek Soru Kitapçığı’nı yayınladı. Güney Başak VİP Eğitim Kursu Kurucusu Mehmet Akif Çörten, Nisan Ayı Örnek Soru Kitapçığı’nı sizler için değerlendirdi. İşte her bir dersten nasıl bir test geleceğine dair öngörüler:

Öncelikle ilk dikkat çeken nokta soruların gündelik hayat ile yakın ilişkisi. Sorular eski yıllarda olduğu gibi soyut değil ama hayatın içinden konuları ve güncel olayları kapsıyor. Hayatı irdeleyebilen, edindiği teorik bilgiyi gerçek hayatla bağdaştırabilen adayların birkaç adım öne geçmesi bekleniyor.

LGS Matematik Testi

Soruların gerçek hayatla ilişkisinin en belirgin olduğu test matematik testi olacak. Okuduğunu anlama, problem içerisinde sunulan verileri hızlı ve doğru analiz etme becerisinin sınavdaki başarının anahtarı olması bekleniyor. Matematik soruları adeta matematiği sorguluyor. Matematiksel verileri soyut ifadeler olmaktan çıkartıp hayatın bir parçası olarak ele alıyor.

LGS Fen Bilimleri Testi

Günlük hayatımızda yaşadığımız olayların arka planında hangi bilimsel yasaların yattığını anlayabilme ve açıklayabilme becerisini ölçen bir test olması planlanıyor. Bu sınav formatında bilimsel kuramların hayattaki yansımalarını görebilen ve bunu açıklayabilen öğrencilerin fark yaratması bekleniyor.

LGS Türkçe Testinde Paragraflar Daha Kısa

Öğrencilerin belki de en çok şikayet ettikleri konuların başında, neredeyse bir sayfayı kaplayan uzun paragraf soruları geliyor. Öyle ki bu sorular son yıllarda öğrencilerin Türkçe bilgisini ölçmekten çok zaman kaybı yaşamalarına yol açmaktaydı. Bu yıla özel bir karar alınarak dilbilgisi konularının sınav müfredatı dışında bırakılması ve paragrafların kısalması öğrencileri biraz olsun mutlu etti. Konu yükü azalmış oldu.

LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Testi

Tarih derslerinde öğrenciler çok fazla bilgiyi ezberlemek zorunda kalmaktan her dönem şikâyet etmiştir. Üstelik tarih biliminin metodolojisi de bilgileri ezberlemekten çok olaylar arasında neden-sonuç bağı kurabilmeyi, kavram bilgisini ve analiz yeteneğini önemser. Bu yılki LGS’de harita okuma yeteneği ve kavramlara hakimiyet önem taşıyacak. Sorular da ezber bilgilerin değil öğrenilen bilgilerin doğru şekilde analiz edilmesinin peşine düşecek. Ancak yine de bu yılki İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinin geçtiğimiz yıllara oranla daha zor sorulardan oluşması bekleniyor.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu, 2021 LGS Sınavı’na iki aydan az bir süre kalmışken bütün öğrencilere doğru ve hızlı bilgi sağlayarak son ana kadar yanlarında oluyor. Başarı dolu yarınlar için yıllardır doğru adres olan Güney Başak VİP Eğitim Kursu LGS’ye girecek ve gelecekte ülkemizin önemli bireyleri olacak gençlere yürek dolusu başarılar diler.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu’nun LGS, YKS, TYT-AYT ve ders takviye kursları ile ilgili bilgi edinmek, eğitim sektöründeki gelişmelerden haberdar olmak için bizi arayabilir veya guneybasak.com.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.