Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS’de Sizi Rakiplerinizin Önüne Geçirecek 4 İpucu
2021 LGS’de Sizi Rakiplerinizin Önüne Geçirecek 4 İpucu

2021 LGS’de Sizi Rakiplerinizin Önüne Geçirecek 4 İpucu

2021 LGS’ye giden yol her gün biraz daha kısalıyor. Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek bu sınavda rakiplerinizin birkaç adım önüne geçmek için bu ipuçlarını kaçırmayın. Sınav öncesindeki her süreçte öğrencilerinin yanında olmayı ilke edinen Güney Başak VİP Eğitim Kursu, sınavda size büyük avantaj sağlayacak kritik ipuçlarını bir araya getirdi. İşte 2021 LGS için hayati ipuçları:

Bir milyonu aşkın öğrencinin iyi bir lisede eğitimlerine devam edebilmek için yarışacağı 2021 LGS 6 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Adana’da yıllardan bu yana çok sayıda öğrencinin başarı dolu yarınlara yürümelerine yardımcı olan Güney Başak VİP Eğitim Kursu öğrencileri için 4 önemli tavsiyesi şu şekilde:

Yaptığınız Programa Sadık Kalın, Aksaklıkları Telafi Edin

Çalışma sürecinizde ne durumda olduğunuzu takip edebilmek ve performansınızı analiz edebilmek için takvim kullanabilirsiniz. Elbette ki makine değiliz ve bazı durumlarda planımızı aksatmış olabiliriz. Sonrasında aksattığımız günler için ekstradan zaman ayırıp kayıplarımızı telafi ettiğimiz sürece her şey yolunda demektir. Sadece bu aksatmaların bir çeşit alışkanlık haline gelmesine izin vermeyin yeter.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu eğitmenlerinin bir diğer tavsiyesi de öğrenme zamanınızı tutarlı hale getirmeniz. Çalışma saatleriniz belirli olsun. Yaptığınız programa uymayı ve takip etmeyi ihmal etmeyin.

Çalışarak Geçirdiğiniz Her Bir Saatin Ardından Mutlaka Mola Verin

Sınava hazırlanmak sadece ders çalışmaktan ibaret bir süreç değildir. Psikolojik ve fiziksel olarak da sınava hazırlanmanız gerek. Unutmayın ki genç insanlarsınız ve bedeniniz enerjiyle dolu. Bu yüzden birer saatlik çalışma süreçlerinin ardından molalar vermeniz çalışarak geçirdiğiniz sürenin daha verimli olmasını sağlayacaktır. Mola esnasında yürüyüş, egzersiz vs. yapıp sevdiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. Bir şeyler atıştırarak vücudunuzun yeniden enerji bulmasını sağlayabilirsiniz.

Kendinizi ödüllendirerek koşullayın. Verimli geçen gün ve haftaların sonrasında kendinizi ödüllendirirseniz, bilinçaltınız olumlu bir davranış göstermek için gelecekteki gün ve haftaları da verimli geçirmek için çalışacaktır.

Günün hangi saatlerinde ders çalışacağınıza kendiniz karar vermelisiniz. Her insanın biyolojik saati farklıdır. Kendinizin en verimli olduğu saatleri bulup, günün o diliminde belki de en çok zorlandığınız konulara odaklanmalısınız.

Yaptığınız Yanlışları Tespit Edip Üzerine Eğilin

Sınava az zaman kala hepiniz hangi konularda daha başarılı, hangilerinde daha yetersiz olduğunuzu fark etmişsinizdir. Denemelerde yanlışlarınızın geldiği konularla ilgili çalışma tablonuzda kendinize görevler oluşturun. Bu görevleri önemine, aciliyetine göre sıralayın. Sonra normal çalışmanızı aksatmadan bu görevleri tek tek tamamlayın. Fosforlu kalemler ve farklı renkler kullanarak tablonuzdaki her şeyin daha görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

Kendi Performansınızı Kendiniz Değerlendirin

Kısa ve uzun vadede hedeflerinizi ne kadar gerçekleştirdiğinizle ilgili formlar hazırlayabilirsiniz. Çalışmanız gereken konulara çalıştınız mı? Deneme sınavlarında planladığınız netlere doğru adım adım ilerliyor musunuz? Sorunlu olduğunuz konularda ne durumdasınız vs. bu ve benzeri soruların cevaplarını bulabildiğiniz değerlendirmeler sizi daha iyi planlamaya ve dolayısıyla da başarıya götürecektir.

Adana’da LGS, YKS ve diğer sınavlarda yıllardan bu yana başarıyla özdeşleşen Güney Başak VİP Eğitim Kursu sınav anına kadar ve eğitim hayatınızın geri kalanında en büyük destekçiniz olmaya devam ediyor. 6 Haziran’da yapılacak olan 2021 LGS’de bütün öğrencilere başarılar dileriz.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu ve LGS, YKS, AYT-TYT ve okul derslerine yönelik kurslarımızla ilgili bilgi almak için guneybasak.com.tr/iletisim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.