Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS’de Sorular Hazırlandı
2021 LGS’de Sorular Hazırlandı

2021 LGS’de Sorular Hazırlandı

2021 LGS’ye girecek adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sınavda öğrencilerin karşısına çıkacak sorular ise hazırlandı. Pandemi koşullarından ötürü bu yıl herkes kendi okulunda sınava girecek.

Ülke genelinde toplam 973 ve yurt dışında ise dört sınav merkezinde 6 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2021 LGS sorularının hazırlanma işlemi tamamlandı. Salgın koşullarından ötürü her öğrencinin kendi okulunda sınava girmesi planlandı. Gerek hastanede gerekse evde tedavi altında bulunan öğrenciler isi bulundukları yerde sınava girebilecekler.

LGS’de Geri Sayım Sürüyor

İlk oturumunda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü derslerinden 50 sözel soruyu çözmek için öğrencilere 75 dakika süre tanınacak. Din Kültürü dersinden muaf olan öğrencilerin ilk oturumda toplam süreleri 60 dakikayla sınırlı olacak. İkinci oturum ise matematik ve fen testlerinden gelen 40 soruya karşılık öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Yani LGS’de toplam 90 soruyu yanıtlamak için 155 dakika süre tanınacak.

LGS Sınavı İçin Özel Önlemler Alındı

Özel durumları olan öğrenciler de unutulmadı. Hiperaktivite, dikkat bozukluğu, işitme veya görme problemleri, otizm, organ kaybı veya diyabet gibi teşhis koyulmuş rahatsızlıkları bulunan öğrenciler için tek kişilik sınıflarda sınav olma imkânı tanındı. Bu öğrenciler ayrıca 20 dakika ek süreye de sahip olacaklar. Sınav sonuçlarının ise 30 Haziran’da açıklanması bekleniyor.

Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nden LGS Sınavı Öncesi Son Tavsiyeler

  • Son düzlükte sosyal medyadan mümkün olduğunca uzak durun. Bir çeşit sosyal medya diyeti uygulayın.
  • Film veya oyun platformlarında çok zaman geçirmeyin, ilginizi erteleyin.
  • Öğrenmeye açık olduğunuz ve veriminizin yüksek olduğu saatlerde çalışın.
  • Aralıksız olarak ders çalıştığınız periyotları 40’ar dakika olarak planlayın.
  • Denemelerinizi gerçek sınav süresinde ve koşullarında çözün.
  • Derin nefes alarak kalp ritminizi yavaşlatabilir ve kaygınızı hafifletebilirsiniz.
  • İyi olduğunuz testlerden başlayarak sınav anında motivasyonunuzu arttırabilir ve diğer testlere daha moralli bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Zorlandığınız soru ile inatlaşmak yerine bir işaret koyup sonra tekrar dönmek üzere o soruyu terk edin.

Adana Güney Başak VİP Kurs Merkezi Kurumu olarak, zorlu LGS hazırlık sürecinin sonuna gelirken bütün öğrencilerin emeklerinin karşılığını almalarını ve geleceğin mutlu bireyleri olmalarını dileriz. Adana LGS kurslarından Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin LGS, YKS, TYT-AYT ve okul dersi kursları için bizi arayabilir veya Güney Başak internet sitemizden detaylı bilgi edinebilirsiniz.