Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS’deki Zorlu Sorular Bu Şekilde Belirlendi
2021 LGS’deki Zorlu Sorular Bu Şekilde Belirlendi

2021 LGS’deki Zorlu Sorular Bu Şekilde Belirlendi

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına katılan 1 milyon 243 bin öğrenci, matematik testinde yer alan 20 soruda fazlasıyla ter döktü. Öğrenci ve velilerin büyük tepkisine yol açan bu sorular nasıl hazırlanıyor? Güney Başak VİP Kurs Merkezi eğitmenleri, sorularının havuzdan öğrencilerin karşısına çıkana kadar geçirdiği yolculuğu sizler için anlattı. Adana’daki dershane ve etüt merkezleri arasından sınava hazırladığı öğrencilerin yüksek başarı yüzdesiyle sıyrılan Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin derlediği LGS sorularının öyküsü şu şekilde:

İlk Olarak Ham Sorular Hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı sınavların güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için soruların belirli bir kalite standardında olmasına özen gösteriyor. Evvela bakanlığın kendi bünyesinde yer alan uzmanlar ve öğretmenler ham soruları hazırlıyorlar. Ardından soruların incelenmesine geçiliyor ve her bir alanın uzman akademisyenleriyle sorular analiz ediliyor. Her bir alandaki inceleme işleminde bir Türkçe uzmanının da bulunmasına özen gösteriliyor.

Akademisyenlerin Gözetimi Altında

Sınav sorularının hazırlanması işlemi sürekli olarak akademisyenlerin denetiminde gerçekleştiriliyor. 3 ve bazen daha fazla profesör ve doçentin alan uzmanları arasında yer alması sağlanıyor. İstanbul ve Ankara’daki iyi üniversitelerin kadrosundan seçilen akademisyenler, soruların ham halini analiz edip son şekline gelmesini sağlıyorlar.

Her Test İçin Gerekenden 15 Kat Fazla Soru Havuza Alınıyor

Bir testte 20 soru yer alacaksa bu sayının 10 ya da 15 katı soru havuzda yer alıyor. Soruların zorluk derecesi ise dikkat edilen bir başka husus… Hazırlanan sorular zor, orta ve kolay olarak sınıflandırılıyorlar. Bu sayede bir testin tamamının çok zor veya çok kolay olmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Soruları Görenler Sınav Hapsine Alınıyor

Soru kitapçıklarının basılacağı matbaaya her dersten bir veya iki olmak üzere toplam 11 uzman ve matbaada çalışan işçiler girebiliyor. Bu ekip 40 gün süreyle matbaada kapalı kalıyor. Yakınları ile iletişimleri kesiliyor ve herhangi bir iletişim aracı kullanmaları tümüyle yasaklanıyor. Ancak ve ancak sınav bittikten bir saat sonra dışarı çıkmalarına müsaade ediliyor.

Adana’da LGS ve 8.Sınıf müfredatı düzeyinde hizmet veren pek çok dershane ve etüt merkezi var. Ancak Güney Başak VİP Kur Merkezi bu dershane ve etüt merkezlerinden tecrübesi ve eğitim kalitesiyle ayrılıyor. Adana Güney Başak VİP Kurs Merkezi, uzun yıllardır 8.Sınıf öğrencilerini bu zorlu LGS sorularına büyük bir başarı ve özenle hazırlıyor. Sizler de hayalinizdeki liseyi kazanmak ve başarı dolu yarınlara yelken açmak, Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin 8.sınıf kursları hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız 8. Sınıf Kurslar linkinden detaylı bilgi alabilirsiniz.