Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS Ertelendi Mi?
2021 LGS Ertelendi Mi?

2021 LGS Ertelendi Mi?

Bir milyonu aşkın öğrencinin girmesi beklenen LGS için planlanan sınav tarihine bir aylık bir süre kaldı. Sınava hazırlanan öğrenciler ise bir yandan konularını yetiştirmek, genel tekrarlarını yapmak ve deneme çözerek sınav pratiği kazanmaya çalışırken bir yandan da sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Pandemi koşullarıyla mücadele kapsamında her gün yeni kararlar alınırken LGS’nin de erteleneceği söylentileri, forumlarda, sosyal medyada kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaka sayısından ötürü bütün sınavların ertelendiğine dair açıklaması merak uyandırdı. LGS de ertelenen sınavlar arasında mı?

2021 LGS Hangi Tarihte Yapılacak?

Çok kısa zaman önce Milli Eğitim Bakanlığı Mayıs Ayı Örnek Soru Kitapçığını yayınlamıştı. Bildiğiniz gibi gerçek sınav her gün biraz daha yaklaşırken bakanlığın yayınladığı örnek sorular, öğrencilerin referans alabileceği en net kaynaklar. Fakat örnek soruların yayınlanmasının hemen ardından sınav tarihine ilişkin bir açıklama gelecek mi diye gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi.

2021 LGS Ertelendi Mi?

Tıpkı YKS gibi LGS için de henüz bir ertelenme açıklaması gelmedi. Elbette salgınla mücadele kapsamında karşılaşılacak durumlar her an beklenmedik bir karar alınmasına neden olabilir ancak öğrencilerin erteleme olmayacak gibi çalışmaya devam etmeleri gerekiyor.

2021 LGS Ne Zaman?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavının açıklandığı gibi 6 Haziran tarihinde yapılması bekleniyor. Öğrencilerin kalan bu bir aylık zamanı iyi değerlendirmesi, konu eksiklerini tamamlaması ve zayıf olduğu konuların üzerine eğilerek denemelerdeki netlerini arttırması gerekiyor.

Adana LGS Kursları arasında en tecrübelilerinden ve başarılılarından biri olan Güney Başak VİP Eğitim Kursu; LGS, YKS ve AYT’de birçok öğrencisinin başarı dolu bir gelecek inşa etmelerinde rol oynadı. Sınav sürecindeki “ertelenecek mi ertelenmeyecek mi?” sorusunun yarattığı baskıya karşı da her zaman öğrencilerinin yanında olan Adana Güney Başak VİP Kursu, en hızlı ve doğru bilgiyi sizle paylaşarak destek olmayı sürdürüyor.