Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS Ertelenecek Mi? 2021 LGS Ne Zaman?
2021 LGS Ertelenecek Mi? 2021 LGS Ne Zaman?

2021 LGS Ertelenecek Mi? 2021 LGS Ne Zaman?

LGS ile öğrenci kabul eden okullara girebilmek için 1,2 milyon öğrencinin katılması beklenen 2021 LGS, veliler ve öğrenciler üzerinde heyecan dolu bir bekleyiş yarattı. Son günlerde şiddetini arttıran pandemi atmosferi de sınavın ertelenip ertelenmeyeceği sorusunu akıllara getirdi. Herkes dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında sınavların ertelenip ertelenmeyeceğini duymak için ekran başına geçti. Öğrencilerine başarı dolu yarınlara giden yolda, uzun yıllardır yol arkadaşlığı yapan Güney Başak VİP Eğitim Kursu, 2021 LGS ile ilgili en güncel bilgileri sizler için derledi.

2021 LGS Haziran Ayında

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde sınav takvimi hakkında bir açıklama yaptı. Sınavın Haziran ayında yapılacağını belirten bakanlık, oturumlar, sınav süreleri, soru adedi, veya konulara göre soru dağılımlarında bir değişiklik yapılmayacağı konusunda da öğrencileri rahatlattı. 1,2 milyon öğrenci hayallerindeki liseye yerleşebilmek adına, toplam 90 adet çoktan seçmeli soru yanıtlayacak.

2021 LGS İçin Erteleme Şimdilik Söz Konusu Değil

Daha önce de duyurulduğu gibi 6 Haziran’da yapılması beklenen 2021 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Merkezi Sınavına dair henüz bir ertelenme duyurusu gelmedi. Saat 09:30’da ilk oturum, ardından saat 11:30’da ise ikinci oturum gerçekleştirilecek.

İlk oturumda öğrenciler İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alanlarından gelecek toplam 50 adet soruyu, 75 dakika içerisinde cevaplamak durumundalar.

Paragraflar kısaldı! Dil Bilgisi sorusu yok!

Bakanlık öğrencilere, paragraf sorularının geçtiğimiz yıllara oranla daha kısa olacağını ve bu yıla mahsus dil bilgisinden soru gelmeyeceğini açıklamıştı.

Aynı gün 11:30’da ise bu defa öğrenciler ikinci oturum kapsamında Matematik ve Fen Bilgisi alanından toplamda 40 soruyu 80 dakika içerisinde yanıtlamak durumunda kalacak. Matematik ve Fen Bilgisi alanından gelecek soruların geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, okuma, anlama, analiz etme gibi becerileri ölçen; aynı zamanda günlük yaşamdan sorular olacağı bekleniyor.

LGS Sınav Sonuçları Nasıl Hesaplanacak?

2021 LGS’de sözel ve sayısal alandaki her bir alt testte işaretlenen doğru ve yanlış sayıları tespit edilecek. Ardından her bir öğrencinin her bir testteki ham puanı, o testteki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Pandemi önlemleri kapsamında bir erteleme kararı alınmaz ve sınav planlandığı gibi 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşirse sonuçlar 30 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresi www.meb.gov.tr üzerinden yayınlanacak. Öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2021 LGS’de Erteleme Yok!

Güney Başak VİP Eğitim Kursu olarak öğrencilerimizin bir erteleme beklentisiyle motivasyonlarını düşürmemelerini, programlarını aksatmamalarını öneriyoruz. Sınav planlanan tarihte yapılacak şekilde yüksek disiplinle çalışmaya devam edilmeli. Herhangi bir erteleme durumu gerçekleşirse çalışmak için daha çok zaman olacağı için moral bulunmalı. Hiçbir gelişmenin moralinizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Çünkü sınav sürecini yönetmek zihinsel ve fiziksel olduğu kadar psikolojik bir iştir. Problem çözme beceriniz, işlem yeteneğiniz kadar motivasyonunuzu yüksek tutmak da sınav sürecinin bir parçasıdır.

Güney Başak VİP Eğitim Kursu hayallerinize giden yolda her dakika yanınızda olmaya, bütün soru işaretlerinizi gidermeye devam ediyor. Her yıl çok sayıda öğrencinin hayallerindeki okullara yerleşmesine yardımcı olan Adana Güney Başak VIP Eğitim Kursu, eğitim sektöründeki son gelişmeleri öğrenmek için guneybasak.com.tr adresli internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.