Anasayfa Medya Duyurular LGS Soruları Zor Muydu? 2021 LGS Soru Yorumları….
LGS Soruları Zor Muydu? 2021 LGS Soru Yorumları….

LGS Soruları Zor Muydu? 2021 LGS Soru Yorumları….

Yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin LGS sınavı maratonu sona erdi. Öğrenciler bugün sabah ve öğlen oturumuna girerek LGS sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Öğrenciler sınav sonrası sorularla ilgili yorumlar yapmaya başladı. PLGS bu sen zor muydu? İşte sınav sonrası öğrencilerin sorularla ilgili paylaşımları…

LGS sınavından çıkan öğrenciler yorumlarını sosyal medyadan paylaşmaya başladı. LGS sınavının ilk oturumunda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilgisi soruları yöneltildi.

LGS’nin ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Toplam 50 soru için öğrencilere yanıtlamaları için 75 dakika süre tanındı. İkinci oturum ise 11.30’da başlayım 12.50’de sona erdi.

LGS Sayısal Soruları Zorladı

Bir öğrencinin sınav sonrası paylaşımı ise şöyle oldu: “Matematik ve fen bilgisi soruları paragraftı. Bütün sayfayı kaplıyordu. Okuması zaten 10 dakika, anlaması vs. de var çok kazıktı.”

Öğrenci ve öğretmenlerden gelen ilk duyumlara göre İngilizce sorularında kelime bilgisi ve dilbilgisinden az soru çıkmış. Sorular daha çok okuduğunu anlama ve yorumlama ile ilgili. Bir tane de çeldirici soru var.

Bir öğrenci ise, “LGS Türkçe sorularında bir tane bile dil bilgisi sorusu yoktu. Hatta noktalama, yazım kuralları, anlatım bozukluğu bulunmuyordu. Sözel çok güzeldi ama sayısal zorladı.” İfadelerini kullandı.