Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS Tercihlerinde Son Gün
2021 LGS Tercihlerinde Son Gün

2021 LGS Tercihlerinde Son Gün

Liseye Geçiş Sistemi tercihleri bugün itibariyle son buluyor. Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nden öğrenci ve velilere uyarı: Tercih yapmayıp istemediğiniz bir okulda kendinizi bulabilirsiniz.

Bilindiği gibi tercih sistemi 8. sınıf öğrencilerini ortaöğretim kurumlarına yerleştirmek için tasarlanmış bir sistem. Öğrenciler 4 farklı biçimde liselere yerleşecek. Ya merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul eden bir okula yerleşecekler ya yerel okullar arasından tercih yapacaklar ya özel yetenek sınavıyla bir okula girecekler ya da özel okulları tercih edecekler.

Tercih listenizi hazırlarken merkezi puanla öğrenci alan okullar arasından en fazla on tercihte bulunulabilecek. Yüzdelik dilimleri esas alarak, kendi yüzdelik diliminizin üstündeki okullardan başlayıp altına kadar uzanan bir liste hazırlamanızda yarar var.

Bugün Son Gün! Bir An Önce Adım Atılmalı

5 Temmuz itibariyle başlayan tercih süreci bugün son buluyor. Özel okula kayıt yaptırılacaksa şahsen başvuru yapılmalı. Aynı şekilde özel yetenek sınavına girip güzel sanatlar ve spor liselerine girmek isteyen öğrencilerin de şahsen başvuru yapmaları gerekecek.

Kaydet Butonuna Basınca İşler Bitmiyor

Tercihlerinizi yaptıktan ve kaydettikten sonra işinizin bittiğini düşünmeyin çünkü başvurunun resmileşebilmesi için okul müdürlüğünün bu başvuruyu onaylaması gerekiyor. Onaylanmadığı taktirde tercihler geçerli olmayacak. Okulu arayıp süreçten haberdar olmakta ve okul müdürlüğünden onaylandı mesajı almakta fayda var.

Tercihlerinizi Okul Müdürlüğü İle Birlikte Değiştirebilirsiniz

Tercihler bugün saat 17.00’ye kadar sürecek ve öncesinde yapılan tercihler değiştirilebilecek. Ancak bu değişiklik okul müdürlüğü ile birlikte yapılmalı.

Tercih Edilen Okulları Çocuklarınızla Ziyaret Edin

Öğrenciler ve veliler istedikleri okulları ziyaret etmeliler. Okul müdürüyle, öğretmenlerle tanışıp okulu gezmekte, eve olan uzaklığını, ulaşım imkânlarını öğrenmekte büyük fayda var. Öğrencilerin dört yılını geçirecekleri okulu görmeli ve tanımalılar. Çünkü öğrenim görülen lise de tıpkı üniversite gibi ömür boyu taşınacak bir kimlik değerinde.

Tercih Yapmazsanız Kendinizi İstemediğiniz Bir Okulda Bulabilirsiniz

Endişe verici durumların en önemlisi ise herhangi bir öğrencinin şuan hiçbir okula kayıtlı olmaması ya da tercih yapmamış olması. Çünkü bugün saat 17.00’ye kadar tercih yapıp merkezi ya da yerel bir okula yerleşmeniz veya özel okullardan birine kayıt yaptırmanız gerekiyor. Eğer bu iki durumdan birini gerçekleştirmezseniz komisyon tarafından herhangi bir liseye yerleştirileceksiniz. Komisyon tarafından yerleştirileceğiniz okul istemediğiniz bir okul olabilir. Bu nedenle tercih işlemini gerçekleştirmeniz veya bir an önce bir özel okula kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Güney Başak VİP Kurs Merkezi olarak sınava bizimle hazırlanan, hazırlanmayan bütün öğrencilerin tercih sürecinin olumlu sonuçlanmasını ve her öğrencinin başarı dolu bir geleceği olmasını dileriz.