Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS ve YKS’ye Girecek Adaylar Nelere Dikkat Etmeli?
2021 LGS ve YKS’ye Girecek Adaylar Nelere Dikkat Etmeli?

2021 LGS ve YKS’ye Girecek Adaylar Nelere Dikkat Etmeli?

Hayallerindeki lise ve üniversiteye yerleşebilmek için LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerde sınav yaklaştıkça kaygı ve stres de artış gösteriyor. Güney Başak VİP Eğitim Kurs Merkezi eğitmenleri ve psikolojik danışmanları, kaygı ve stresle mücadele etmekte sorun yaşayan öğrenciler için kritik bazı tavsiyelerde bulundu. İşte sınavın son dönemecinde adayların dikkat etmesi gerekenler…

Covid 19 salgınının öğrencilerin performansına olan olumsuz etkileri artık ezbere söylenen bir cümle olmaktan çıkıp çoktan bilimsel bir gerçeklik olarak literatürdeki yerini aldı. Peki sınava bir ay kala hem salgın koşullarının hem de kaygı bozukluklarının etkileriyle mücadele eden öğrenciler nelere dikkat etmeli? Güney Başak VİP Eğitim Kurs Merkezi rehberlik hizmetleriyle bu süreçte öğrencilerinin yanında olmayı sürdürüyor. İşte son dönemeçte dikkat edilmesi gerekenler:

Düzenli Uykudan Ödün Vermeyin!

Sınava hazırlık sürecinde uyku saatinden yemek saatine, çalışma saatinden dinlenme saatine kadar bunların hepsi belirli bir rutin ve düzen içinde gerçekleşmeli. Özellikle genç yaşta beden ve zihnin kendisini tamir edebilmesi için düzenli uykuya çokça ihtiyaç var. Düzenli ve yeterli uyku olmayınca genç bireylerin kaygı, sorun ve depresyonla başa çıkma konusundaki direnci büyük yara alıyor ve daha savunmasız hale geliyor. Odaklanma ve verimli çalışabilme için uyuma ve uyanma saatimizi belirlememizde fayda var.

Fiziksel Aktivite Yapın!

Fiziksel aktiviteler vücudumuzda mutlu ve iyi hissetmemize yardım edecek hormonların salgılanmasına yardım eder. İnternette vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz klasik egzersizlerin yanı sıra dans, yoga ve savunma sanatları ile ilgili videolar bulmak pek de zor değil. Yürüyüş, koşu gibi aktiviteler de beklenen etkiyi sağlayacaktır.

Şeker Tüketiminde Aşırıya Kaçmayın!

Şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme kaygı ve depresyonu tetikleyici etkilerde bulunabilir. Bu yüzden meyve ve sebzelerin ağırlıklı olduğu ve protein bakımından yeterli bir beslenme programı kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Hobilerinize Zaman Ayırın!

Hobilerinize ayırdığınız zaman çalışmaktan kaytarmak anlamına gelmez. Aksine daha verimli ve istekli çalışabilmek için kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak etkinliklere zaman ayırmalısınız. Gün içerisinde ekrana baktığınız sürenin çok yüksek olmaması da büyük önem taşıyor.

Ailenizle ve Dostlarınızla Zaman Geçirin!

İnsan sosyal bir canlı ve zaman zaman yalnız kalmak bize iyi gelse de kendimizi dünyadan izole etmek doğru bir yaklaşım olmanın uzağında. Bu yüzden gün içerisinde ailenizle ve dostlarınızla paylaşımlarda bulunmayı ihmal etmeyin. Bu zorlu sınav sürecinde kendinizi yalnız hissetmek yerine güçlü hissetmenizi sağlayacaktır.

Uzman Desteğine Başvurmaktan Çekinmeyin!

Sınav sürecinde kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda problemleriniz iyiden iyiye belirgin hale gelmeye başladığında muhakkak bir uzmandan destek almalısınız. Depresyon ve kaygı bozukluğu gibi sorunların çok fazla büyümeden teşhis edilip tedavi sürecinin başlaması hem sınav için hem de genel sağlığınız için son derece önemli.

Güney Başak VİP Eğitim Kurs Merkezi Rehberlik Hizmeti

Artık eğitim hayatının ve sınav süreçlerinin derslerdeki başarılardan ibaret olmadığı herkesçe biliniyor. Bir öğrencinin zihinsel ve fiziksel olarak da sınava ve hayata hazırlanması gerekiyor. Bu noktada Güney Başak VİP Eğitim Kurs Merkezi öğrencilere yönelik psikolojik danışmanlık ve kariyer danışmanlığı noktasında da destek oluyor. Güney Başak VİP Eğitim Kurs Merkezi’nin psikolojik danışmanlık hizmetini Psikolojik Danışmanlık kariyer danışmanlığı hizmetini ise Kariyer Danışmanlığı linkini tıklayarak inceleyebilirsiniz.