Anasayfa Medya Duyurular 2021 LGS’ye Hazırlanan Adaylara Öneriler: Uykunuzdan Vazgeçmeyin!
2021 LGS’ye Hazırlanan Adaylara Öneriler: Uykunuzdan Vazgeçmeyin!

2021 LGS’ye Hazırlanan Adaylara Öneriler: Uykunuzdan Vazgeçmeyin!

Bu yıl 6 Haziran’da gerçekleşecek olan Liselere Giriş Sistemi LGS 2021 için artık geri sayım başladı. Adana Güney Başak VİP Eğitim Kursu’nun uzman eğitmenleri sınava katılacak öğrenciler için stres ve kaygılarını doğru yönetmek ve ders çalışırken uygulayacakları tekniklerle ilgili önerilerde bulundu. Öneriler arasında uykudan vazgeçmemek de bulunuyor. Adana LGS, YKS, AYT gibi sınavlarda yıllardan bu yana çok sayıda öğrencinin hayallerine ulaşmasını sağlayan Adana Güney Başak VİP Eğitim Kursu, sınav sürecinin her anında öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor. İşte Adana Güney Başak VİP Eğitim Kursu eğitmenlerinin LGS’ye katılacak öğrencilere tavsiyeleri.

Bu yıl bir milyonu aşkın gencin büyük bir heyecanla hazırlandığı LGS’ye her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Sınavın erteleneceğine dair spekülasyonlar bakanlığın yaptığı net açıklamanın ardından son buldu. LGS 6 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Covid salgınının yarattığı olumsuz koşullar yüzünden eğitimlerine zorlu koşullarda devam eden sekizinci sınıf öğrencileri sınava hazırlanmaya devam ediyor.

Dikkatinizi Dağıtacak Şeylerden Uzak Durun

Zaten uzun bir süreden bu yana sınava hazırlanan öğrenciler 6 Haziran tarihi yaklaştıkça daha büyük bir stresle karşı karşıya kalıyor. Stresin kaynağı ise başarısız olma endişesi. Öğrenciler bu durumun farkına varmalı. Çünkü kaynağı bilinen korku ve endişelerle başa çıkmak daha kolay olacaktır.

Bu dönemde öğrencilerin yapması gereken şey başarısız olma endişesini bir kenara bırakarak sınavda gösterecekleri performansa konsantre olmak… Kalan sürede soru çözme pratiğini ve kondisyonunu arttırmak ve en çok zorlanan konulara yoğunlaşmak netlerinizi ve dolayısıyla puanınızı arttıracak eylem durumunda.

Hayatımızda çözümü bizim elimizde olmayan veya o an için çözümü mümkün olmayan bir çok sorun vardır. Sınava yaklaştığımız bu günlerde yapmamız gereken çözemeyeceğimiz problemlerle boğuşmayı sınav sonrası tarihlere ertelemek. Yaptığımız çalışma planlarına uymak ve dikkatimizi bozma ihtimali olan şeylerden uzak kalmak.

Adana Güney Başak VİP Eğitim Kursu eğitmenlerinin tavsiyeleri arasında en kritik olanlarından biri de deneme esnasında sınav koşullarına uygun davranmak. Mekân değişimi, çay kahve molaları gibi şeylerden uzak durup sınav süresince tam bir prova gerçekleştirmek gerek.

Soruyu Doğru ve Hızlı Bir Biçimde Anlamalıyız

LGS soruları verileri anlayıp sınıflandırabilme ve analiz edebilme becerisini önemsiyor. Veriler arasında neden sonuç bağını kurabilen, okuduğunu hızlı anlayabilen öğrenciler fark yaratacak. Sorunun kökünü iyi anlamak, çıkarımlar geliştirebilmek ve bunları olabildiğince hızlı şekilde gerçekleştirmek büyük önem taşıyor.

Covid Salgınının Geçici Bir Süreç Olduğunun Bilincinde Olun

Pandemi koşullarında bırakın sınava hazırlanmayı, hayata devam etmenin kendisi bile yeterince zorlu bir eylem. Öğrencilerin moralini son derece olumsuz etkileyen bu süreç, paylaşımda bulunabilecekleri arkadaşlarından uzak kalmalarıyla birlikte daha da baş edilmesi zor bir durum halini alıyor. Ama unutmayın ki insanlık tarihi buna benzer zor süreçleri defalarca görmüş ve atlatmıştır. Bu salgın da elbette geride kalacak. Tüm bu zorlukların geçici olduğunu hatırlarsanız, olumsuz etkilerle daha rahat başa çıkabilirsiniz.

Soru Çözmek İçin Asla Uykunuzdan Vazgeçmeyin

Disiplin demek güçsüz düşene kadar çalışmak anlamına gelmez. Hayatınızın olağan rutinine zarar vermemeniz önemli. Sınav süreci sadece zihninizle üstesinden gelebileceğiniz bir süreç değil. Fiziksel ve psikolojik sağlığınızı korumalısınız. Bu yüzden uykunuzdan feragat etmeyin. Sağlığınızı riske etmeyin. Tam verimle çalışabilmek için beyninizi dinlendirmeyi ihmal etmeyin.

Rutin bir yaşam dengesi oluşturmak sınav performansınızı olumlu yönde etkileyecektir. Heyecan ve stres doğru yönetildiği taktirde sizi sınavda başarıya ulaştıracak duygulardır. Ancak siz bu duyguları değil de onlar sizi yönetmeye başlarsa sonuç olumsuz olur. Elbette ki heyecan yapacaksınız. Çünkü çok çalıştınız ve kaybedecek şeyleriniz var. Eğer hiç çalışmamış olsaydınız heyecanlanmazdınız. Olabildiğince çok deneme çözerseniz sınav anını doğru yönetecek stratejiyi geliştirebilirsiniz.

Adana’da LGS ve YKS de çok sayıda öğrencimize başarı kazandırıp, hayallerine giden yolu açmaktan duyduğumuz gurur ve edindiğimiz tecrübeyle Güney Başak VIP Eğitim Kursu olarak her an yanınızda olmaya devam edeceğiz. Güney Başak VİP Eğitim Kursu ve LGS, YKS, TYT-AYT kurslarımızla ilgili bilgi almak için bizi arayabilir veya guneybasak.com.tr adresinden bilgi edinebilirsiniz.