Anasayfa Medya Duyurular 2021 MSÜ Sınavı Ne Zaman?
2021 MSÜ Sınavı Ne Zaman?

2021 MSÜ Sınavı Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 27 Ocak-23 Şubat arası başvuruları alınan sınav bu hafta yapılacak. Sınavda adaylara ortaöğretim düzeyinde beş seçenekli çoktan seçmeli 120 soruluk test yönetilecek. İşte 2021 MSÜ sınav tarihi…

Milli Savunma Bakanlığı’nın 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarının tespiti için düzenlenen sınavın tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu. Buna göre MSÜ sınavı 4 Nisan 2021 Pazar günü il merkezlerinde yapılacak. Saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara 135 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları ise yapıldığı yıl için geçerli sayılacak.

MSÜ Sınavının Uygulanması

Adayların sınavlarının geçerli olması için tüm kurallara uyması gerekiyor. Kurallara uyulmaması halinde sınav geçersiz sayılacak. Bu kapsamda adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak şekilde açık olması gerekiyor. Adayların kimlik tespiti ve güvenlik kontrolleri için sınav saatinden en az 1 saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları gerekiyor.

Adaylar sınav geldiklerinde Sınava Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı ile salona alınıp, sıra numaralarının olduğu yerlere oturacaklar. Adaylar Sınava Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı/pasaportunun aslını (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘Geçici Kimlik Belgesi’de geçerlidir) sıranın üzerine koyacak.

Sınavda adaylara 135 dakika süre tanınacak.