Anasayfa Medya Duyurular 2021 MSÜ Tercih Dönemi Başladı! İşte MSÜ Taban Puanları!
2021 MSÜ Tercih Dönemi Başladı! İşte MSÜ Taban Puanları!

2021 MSÜ Tercih Dönemi Başladı! İşte MSÜ Taban Puanları!

Milli Savunma Üniversitesi tercih süreci resmen başladı. Milli Savunma Üniversitesi’nin kendi web sitesinden yaptığı duyuruda başvuru sürecinin 30 Nisan ile 19 Mayıs tarihleri arasında devam edeceği bildirildi. Başvurular personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacak. Öğrencilerin zihninde taban puanlar ve tercih işlemlerinin nasıl yapılacağına dair çok sayıda soru işareti oluştu. Güney Başak VİP Eğitim Kursu, 2021 MSÜ ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledi.

MSÜ Sınavı 4 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti ve geçtiğimiz günlerde de sınav sonuçları açıklandı. Aday öğrenciler heyecanla tercih dönemini beklerken bugün itibariyle tercih süreci başladı. Milli Savunma Üniversitesi tercihleri nereden ve ne şekilde gerçekleşecek işte yanıtı:

Şehit ve gazi çocukları, tercih işlemlerini gerçekleştirirken “Bilgilerim” sekmesine Şehit veya Gazi Yakını belgelerini, uygun formatta yükleyebilecekler. Bu adaylardan 2021 MSÜ sınavında tespit edilecek “Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının” yüzde doksanını alanlar, ikinci aşamaya çağırılacaklar. Tabii ki çağrı sayıları kontenjan sayısına göre belirlenecek.

Hava Harp Okulu’nu Tercih Etmeyi Düşünen Adaylar Bu Bilgileri Es Geçmeyin

Hava Harp Okulu’nun seçimleri sırasında yalnızca birinci tercihi Hava Harp Okulu olan adaylar arasından MSÜ-SAY puanı sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacak. Hava Harp Okulu’nu ikinci veya sonraki herhangi bir tercihine koyan adaylar ne yazık ki Hava Harp Okulu’na aday olamayacak.

Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu Tercih Edenler Buraya Dikkat!

Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu seçen adayların mülakat aşamasından sonra Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na girerek burada da başarı göstermeleri gerekiyor. Teorik bilgi ve enstrüman performansının tespit edileceği bu sınav iki bölümden oluşacak.

Güzel Sanatlar ve Konservatuvar programlarından mezun olan veya olacak adayların MSÜ Sınavı’ndan aldıkları puana bakılmadan, öncelikli olarak sınava çağırılacağı da açıklanan bilgiler arasında.

Konservatuvar Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri dışındaki okullardan mezun olan veya olacak olan adaylar arasından ise ilk tercihlerine Bando ASB Meslek Yüksekokulu’nu yazan adaylar en yüksek puan türlerine göre sıralanıp kalan kontenjan miktarı kadar adayın sınava çağrılacağı duyuruldu.

Bununla birlikte Harp Okulları veya diğer Astsubay Meslek Yüksekokulları için çağırılmaya hak kazanan adaylar, eğer ki tercihleri içinde Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu da varsa tercih sırasına bakılmadan Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na alınacak.

2021 MSÜ Tercih Kılavuzunu İndirebileceğiniz Link

personeltemin.msb.gov.tr

2021 MSÜ’de Taban Puanları Belli Mi?

Henüz 2021 yılı taban puanları belirlenmiş değil. Ancak 2020 yılı MSÜ’ye ait taban puanları şu şekilde:

MSÜ Kadın Adaylar Taban Puanları

HAVA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 357,930
KARA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 349,45152
DENİZ Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan:349,45152
KARA Harp Okulu Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 348,28242

MSÜ Erkek Adaylar Taban Puanları

HAVA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 326,09110
KARA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 276,91794
DENİZ Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 276,91794
KARA Harp Okulu Taban Puan: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 275,41420