Anasayfa Medya Duyurular 2021 MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?
2021 MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

2021 MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı’na giren öğrenciler, tercih sonuçlarının hazırlanmasını bekliyor. Askeri öğrenci adayları tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından mülakatta fiziki yeterlilik, kişilik değerlendirme testi, evrak kontrolü gibi aşamalara da tabi tutulacaklar. 2021 MSÜ’ye dair tercih sonuçlarının ve ikinci aşamayla ilgili duyuruların bir an önce Milli Savunma Üniversitesi tarafından yayınlanması bekleniyor. Adana Güne Başak VİP Kurs Merkezi olarak askeri öğrenci adaylarını bilgilendirmek için MSÜ tercih sonuçları ile ilgili bütün detayları bir araya getirdik. İşte MSÜ Sınavı’na giren öğrencilerin bilmesi gerekenler:

30 Nisan ve 19 Mayıs tarihleri arasında Milli Savunma Üniversitesi sınavı sonucunda tercih işlemlerini yapan adayların odağı sonuç ekranına döndü. MSÜ tercihlerinin sonuçları ancak ÖSYM’nin yapacağı açıklamadan sonra öğrencilerin erişimine açılacak. Tercih sonuçları msb.gov.tr adresinden duyurulacak. Fakat tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı halen daha belirsizliğini koruyor.

Milli Savunma Üniversitesi veya ÖSYM tarafından henüz bu konuya dair bir tarih bilgisi paylaşılmış değil. Fakat geçtiğimiz yıl MSÜ tercih sonuçları 13 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl da temmuz ayının ikinci haftası itibariyle tercih sonuçlarının açıklanmış olabileceği tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin önümüzdeki günlerde ÖSYM ve MSÜ’den açıklamalar gelmesi bekleniyor.

MSÜ Harp Okulları ve MYO Değerlendirme ve Sonuçlarının İlanına İlişkin Bilgiler

1- Adaylar tercih ettikleri okullara Aday Değerlendirme Puanlarına bakılarak ve tercih önceliklerine dikkat edilerek yerleştirilecekler. Aday Değerlendirme Puanı;

  • Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı,
  • Fiziki Yeterlilik Testinden Alınan Puan
  • Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylar için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavından alınan puan
  • Son olarak da mülakattan alınan puan

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türüne İlişkin Bilgiler

  • KHO : YKS Sayısal ,Eşit Ağırlık ve Sözel Sınav Puanı
  • DHO : YKS Sayısal Sınav Puanı,
  • HHO : YKS Sayısal Sınav Puanı,
  • Ast Subay Meslek Yüksek Okulu- YKS TYT Sınav Puanı (Ki buna Bando Astsubay adayları da dahil)
  • İngilizce Yeterlilik Sınavında başarılı olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olabilecekleri.

Aday Yerleştirme İşlemleri aşamasında öğrenciler tercih ettikleri okullardaki aday sıraları ile birlikte o okuldaki en son kaydı alınan öğrencinin sırasını msu.edu.tr adresine bakarak görüntüleyebilecekler. Fakat ek yerleştirme süreci ise bunun dışındadır.

Adana Güney Başak VİP Kurs Merkezi olarak YKS, LGS ve MSÜ gibi sınavların her aşamasına dair hızlı ve doğru bilgilerle öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyoruz. Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin YKS, LGS, TYT-AYT ve MSÜ kurslarıyla ilgili bizleri arayabilir veya Güney Başak internet adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.