Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS’de Yapılan Her Net Altın Değerinde
2021 YKS’de Yapılan Her Net Altın Değerinde

2021 YKS’de Yapılan Her Net Altın Değerinde

2021 YKS sınavında herkes matematik sorularının ne kadar zor olduğundan ve net ortalamalarının düşecek olmasından söz ediyor. Bu da geçtiğimiz yıllarda tıp fakültelerine 35 matematik, 35 fen olmak üzere 70 netle girilebilirken bu yıl 60-62 netle bunun mümkün olabileceğini işaret ediyor.

Sınavın ardından 3 gün geçti ancak soruların zorluk seviyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. TYT ve AYT’de Matematik testleri öğrencilerin en zorlandıkları şey oldu. AYT’deki Edebiyat ve Tarih testleri de zorluk seviyesinde geçtiğimiz yılları geride bıraktı. Bu da yapılan her netin çok daha değerli olacağına dair bir öngörü yarattı.

Ortalamalar Düşecek

Geçen yıl pandeminin ilk yılı olduğu için adaylara bazı kolaylıklar sağlanmıştı. Neticesinde 2020 YKS nispeten daha kolay bir sınav oldu ve ortalamalar da bir hayli yükseldi. Bu yıl zorluk seviyesi yüksek olduğu için ortalamaların düşme ihtimali hiç de az değil.

Sıralamalar Yükselecek

2020’de yüksek puan alan adaylar sıralamalarını gördüklerinde hayal kırıklığına uğramıştı. Sınavın kolay olması, aynı puan diliminde başarı sırasının düşmesine yol açmıştı. Adaylar bu yıl daha az soru çözmüş ve daha düşük puan almış olabilirler. Ancak bölümlerin puan ve başarı sırasında da düşüşler bekleniyor. Bu yüzden tercih aşamasında iyimser tablolara çok uzak olmamakta fayda var.

Alt ve Üst Sıralarda Yığılmalar Olabilir

Son on yıldaki en zor Matematik testleriyle karşılaştığımız fikri birçok uzman tarafından paylaşılıyor. Matematik testinde yaşanan moral bozukluğunun Fen Bilimleri testine de sirayet etmesi kaçınılmaz. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi geçtiğimiz yıla kıyasla daha düşük puan ve netlerle aynı bölümlere girmek mümkün olacaktır.

Güney Başak VİP Kurs Merkezi olarak YKS’de uzun yıllardan beri biriktirdiğimiz tecrübe sayesinde çok sayıda öğrencinin hayallerine ulaşmasına yardımcı olduk. Çağdaş ve bilimsel eğitimin, doğru rehberlik ve danışma hizmetinin gerekliliklerini yerine getirerek Adana’daki diğer dershane ve etüt merkezlerinin arasından sıyrıldık. YKS geride kalmış olsa da tercih süreçlerinin bütün ayrıntılarını siz değerli öğrencilerle paylaşmayı sürdüreceğiz. Güncel haberlerden uzak kalmamak için Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin blog sayfasını takip edebilirsiniz.

HABERLER