Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS İkinci Ek Yerleştirme Tercihlerinde Son Gün Heyecanı
2021 YKS İkinci Ek Yerleştirme Tercihlerinde Son Gün Heyecanı

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirme Tercihlerinde Son Gün Heyecanı

YKS’de ilk tercihlerinde yerleşemeyen adaylar bu yıla özel ikinci ek yerleştirmelerde tercihte bulunabiliyorlar. ÖSYM konuyla ilgili adaylar için bir hatırlatma yaptı. Bu hatırlatmaya göre ikinci ek yerleştirmede tercihte bulunmak için bugün son gün. Peki kimler tercihte bulunabiliyor ve YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman hazırlanacak? YKS’de uzun yıllardır çok sayıda öğrencinin hayallerini gerçekleştirmesine katkıda bulunan Güney Başak VİP Kurs Merkezi, YKS 2. Ek Yerleştirmeye dair son gelişmeleri sizler için derledi.

ÖSYM Başkanlığı’ndan gelen uyarıda bugün saat 23.59’a dek ek yerleştirme tercihlerinin tamamlanması gerektiği duyuruldu. ÖSYM’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda internet üzerinden gerçekleştirilecek bireysel tercihlerin 23.59’a kadar tamamlanması gerektiği hatırlatıldı.

İkinci Ek Yerleştirmede Kimler Tercih Yapabilecek?

2021 YKS’de Temel Yeterlilik Testi TYT’de 140 ve üzeri puan alan adaylar tablo 3’te yer alan iki yıllık ön lisans eğitimi veren programlardan tercih yapabilecekler. Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT’de 170 ve üzeri puan alan adaylar da tablo 4’te yer alan 4 yıllık eğitim veren lisans programlarından birini tercih edebilecekler.

Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapacak adayların 25 TL tutarındaki başvuru ücretini yarın (19 Ekim günü) saat 23.59’a kadar yatırmaları gerekiyor. Bu tutar ödenmediği taktirde yapılan tercihler geçersiz sayılacak. Tercih işlemini tamamlayan adayların bilgilerini kontrol etmelerinde ve çıktısını alıp saklamalarında ise fayda var.

ÖSYM’nin resmi sitesinde yer alan sonuç görüntüleme ekranından açıklanacak olan ikinci ek yerleştirme sonuçları, bu defa evlere posta yoluyla gönderilmeyecek. Eğer ek yerleştirme sonrasında bir yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazanırsanız, 26 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında kayıt yaptırabileceksiniz. Online kayıtlar için ise tarih aralığı 26 ve 31 Ekim tarihleri arası…