Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS Taban ve Tavan Puanlar Açıklandı Mı?
2021 YKS Taban ve Tavan Puanlar Açıklandı Mı?

2021 YKS Taban ve Tavan Puanlar Açıklandı Mı?

Bir milyondan fazla öğrencinin katıldığı YKS 2021’in sonuçları açıklandı ve bu defa gözler üniversitelerin taban ve tavan puanlarına çevrildi. ÖSYM Haziran ayında YKS için örnek bir tercih kılavuzu yayınlamıştı. YKS sonuçlarını öğrenen adaylar, puanları ve yüzdelik dilimlerini esas alarak şimdiden tercih stratejilerini oluşturmaya başladı. İşte Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nden YKS tercih sürecine dair en son gelişmeler…

Üniversitelerin taban puanlarının açıklanıp açıklanmadığı sorusu, öğrenciler için merak konusu olmayı sürdürüyor. Yer aldıkları yüzdelik dilime göre hangi üniversitelerin hangi bölümlerini tercih edebileceklerini merak eden öğrenciler, araştırmalarını sıklaştırdı.

Üniversitelerin Taban Puanları Açıklandı Mı?

ÖSYM bu seneki YKS kılavuzunda şöyle bir açıklamaya yer vermişti: “2021 YKS sonuçları uyarınca yükseköğretim programlarına gerçekleştirilecek yerleştirmelerde bu programların kontenjan ve diğer koşulları göz önünde bulundurulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar kılavuzda yer alacak. Aday öğrenciler 2021 Haziran ayının son haftası içerisinde ÖSYM’nin resmi web adresinden bu kılavuza erişim sağlayabilecekler. Kılavuz basılmayacak, dağıtılmayacak veya satışı gerçekleştirilmeyecektir.” ÖSYM, YKS için örnek tercih kılavuzunu öncesinde adayların erişimine açmıştı. Bu sayede öğrencilerin taban ve tavan puanlar hakkında fikir edinebilmeleri ve tercih stratejilerini oluşturabilmeleri hedefleniyordu.

YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

YKS’nin resmi tercih kılavuzu henüz erişime açılmış değil. ÖSYM’nin bu kılavuzu önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Ancak o zaman öğrenciler yüzdelik dilimlerine göre hangi yükseköğretim programlarına yerleşebileceklerini görecek. Ancak yine de yukarıda bahsettiğimiz örnek tercih kılavuzu da ön çalışma yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu linke tıklayarak örnek tercih kılavuzunu indirebilir ve tercih stratejiniz hakkında düşünmeye başlayabilirsiniz.