Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı
2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

YKS Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayın

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arası tercihlerin alındığı 2021-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Aygün, sonuçların adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

ÖSYM Sonuç Açıklama Ekranı İçin Tıklayın

Adayların Yüzde 85’i Yerleşti

Twitter hesabından sonuçlarla ilgili detayları paylaşan Aygün, 2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’inin bir yükseköğretim programlarına yerleştiğini vurguladı. Adaylarımızın yüzde 52,02'sinin ilk üç tercihinden birine yerleştiğini dile getiren Aygün, “Adayların yüzde 27,52’si 1. tercihine, yüzde 14,41’i 2.tercihine, yüzde 10,09’u ise 3. tercihine yerleşmiştir.” ifadelerini kullandı.

Adaylar YKS yerleştirme sonuçlarını, TC. kimlik numaraları ve şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebiliyor.

2021 YKS Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Tercih sonucu bir yerleştirme programına yerleşen adayların kayıt işlemleri ise şu tarihlerde yapılacak:

  • Üniversite kayıt tarihleri: 6-10 Eylül 2021
  • Elektronik kayıtlar: 4-8 Eylül 2021
  • Adayların belirtilen tarihler arasında yerleştirildikleri üniversiteye başvurmaları gerekiyor.
  • Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerinin duyurduğu belgelere ve tarihe göre işlem yapabilecek.

İkinci Ek Yerleştirme

YKS yerleştirmesinde bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ise boş kalan kontencanlara ek yerleştirme ile yerleşebilecek. Ek yerleştirmeden faydalanmak için Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanının ise 170 ve üstü olması gerekiyor.