Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS Tercihlerinde Son Gün Ne Zaman?
2021 YKS Tercihlerinde Son Gün Ne Zaman?

2021 YKS Tercihlerinde Son Gün Ne Zaman?

Milyonlarca öğrencinin yarıştığı YKS’de tercih maratonu başladı. Herkes hayalini kurduğu okul ve bölümlerin taban puanlarını, kontenjanlarını araştırıyor. ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu adaylar tarafından didik didik ediliyor. İşte Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nden YKS tercihlerine dair son gelişmeler…

YKS Tercih Kılavuzu Erişime Açık

ÖSYM Başkanlığı’nın 29 Temmuz günü yayınladığı duyuruya göre 2021 YKS tercih işlemlerinin 5 Ağustos’ta başlayacağı söylenmişti. Adaylar 5 Ağustos gününden itibaren kılavuzda yer alan kurallar doğrultusunda aday işlemleri sistemine girerek TC. Kimlik Numarası ve şifreleriyle tercihlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Kılavuzu dikkatle incelemek tercih işlemlerinin olmazsa olmazı… Yükseköğretim programlarının kendilerine özgü koşul ve açıklamaları muhakkak okunmalı ve bunlara göre tercih yapılmalı.

ÖSYM başvuru merkezlerine giderek tercih yapmak bu defa mümkün değil. ÖSYM posta veya e-mail yoluyla gönderilen başvuruların da geçerli olmayacağını, tercihler için tek adresin aday işlemleri sistemi olduğunu duyurmuştu.

YKS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın

YKS Tercihlerinde Son Gün Ne Zaman?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün kendi kişisel Twitter hesabı üzerinden bir duyuru yapıp tercihlerin 5 ve 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıklamıştı. Lakin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir açıklamayla tercihler için adaylara tanınan bu sürenin 20 Ağustos gecesi saat 23:59’a dek uzatıldığını duyurmuştu.

YKS ve LGS’ye dair bütün gelişmelerden haberdar olmak için Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin blog sayfasını takip etmeyi ihmal etmeyin.