Anasayfa Medya Duyurular 2021 YKS Zor Muydu, Kolay Mıydı?
2021 YKS Zor Muydu, Kolay Mıydı?

2021 YKS Zor Muydu, Kolay Mıydı?

Güney Başak VİP Kurs Merkezi olarak geçmişten bu güne çok sayıda öğrencinin kazanmasına yardımcı olduğumuz YKS’yi bu yıl da geride bıraktık. Peki sınav zor muydu yoksa kolay mıydı? Her şey beklenildiği gibi mi oldu yoksa ÖSYM şaşırttı mı? Sınavdan çıkan öğrenciler neler söyledi? İşte adayların gözünden 2021 YKS.

Özellikle AYT’den çıkan öğrenciler soruların zorluğundan yakındılar. Sınavın ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 13.15’te sona erdi. Kimi öğrenciler sınavın iyi geçtiğini söyledi kimileri de zorluktan yakındı.

Buradaki temel yanılgı sınavın zor sorulardan oluşmasının kötü bir şey olduğu varsayımıdır. Zor sınav herkes için zordur. Seçici sorulardan çalışmış öğrenciler endişe etmemeli. Kolay sorular herkesçe doğru cevaplanacağı için size puan olarak olumlu yansısa da sıralama olarak sizi bir yere taşımayacaktır. ÖSYM sürpriz yapmayı seven bir kurum değil. Artan öğrenci sayısından ötürü sınav içerikleri her yıl daha zor hale geliyor ancak ÖSYM geçmiş yıllarla paralel sorular sormaya devam ediyor. Güney Başak VİP Kurs Merkezi olarak öğretmenlerimizin sınavlar hakkındaki değerlendirmesinden önce bizzat sınavı yaşayan adayların sınav hakkında neler söylediğine kulak verdik. İşte AYT’den çıkan adayların cümleleri:

“Zorlayıcı Sorular Vardı”

AYT’nin iyi geçtiğini belirten öğrenciler, zorlayıcı ve çeldirici sorular olsa da TYT’den daha umut verici olduğunu söylediler. Bir başka öğrenci ise sınavın son derece zor geçtiğini, özellikle matematik testinin zorlayıcı olduğunu ve sınav sonrasına dair umut beslemediğini ifade etti.

“TYT’den Daha Zordu”

Bir başka öğrenci de sınavın zorluğundan yakındı. TYT’nin daha orta seviye zorlukta olduğunu ancak AYT matematikte inanılmaz derecede zorlandıklarını belirtti. Çok fazla deneme sınavı çözdüğünü, eski yılların çıkmış sorularını çözdüğünü ancak bu yıl ki AYT matematik testinin çok farklı olduğunu belirtti.

Kimi öğrenciler ise daha soğukkanlı karşıladı. Bir başka öğrenci de konulara hakim olmanın soruları doğru yanıtlamak için yeterli olduğunu, sınavın çok da zor olmadığını söyledi. Matematik testini kolay, Fen Bilimleri testinin de yorum gerektirdiği için bir parça zaman harcamaya yol açtığını söyleyen öğrenci, formül gerektiren çok fazla işlem olmadığını belirtti.

Salgın sürecinde dershaneye giderek hazırlandığını belirten de vardı, evde olmanın rahatlığıyla psikolojik olarak gevşemekten yakınan da.