Anasayfa Medya Duyurular 2022 LGS Merkezi Sınav Kılavuzu Yayımlandı
2022-LGS Merkezi Sınav Kılavuzu Yayımlandı

2022 LGS Merkezi Sınav Kılavuzu Yayımlandı

2022 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. "www.meb.gov.tr" adresinden yayımlanan kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8'inci sınıflarındaki öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek için yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslar yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezi sınavın başvurularının, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Otomatik başvuru işleminin, yurt içinde eğitim gören tüm 8'inci sınıf öğrencilerini kapsadığını belirten Özer, “Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek olmayacak." dedi.

LGS Giriş Yerleri, 27 Mayıs’ta Belli Olacak

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden açıklanacak. Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlıyor. İlk oturumda; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap, İngilizce'den 50 soru yöneltilip öğrencilere 75 süre tanınacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilecek ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Öğrencilerin, her bir alt testine ait ham puanı, o teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav sonuçları ise 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak.