Anasayfa Medya Duyurular 2022 LGS Ne Zaman Yapılacak? Tarihler Açıklandı Mı?
2022 LGS Ne Zaman Yapılacak? Tarihler Açıklandı Mı?

2022 LGS Ne Zaman Yapılacak? Tarihler Açıklandı Mı?

ÖSYM, ALES, YKS ve KPSS sınav takvimlerini açıkladı. Dikkatler 2022 LGS tarihine çevrildi. Her yıl binlerce 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavın tarihi merak konusu. İşte LGS ve YKS’de başarı yüzdesi en yüksek özel dershanelerin başında gelen Güney Başak VIP Eğitim Kurumu’ndan 2022 LGS’ye dair son gelişmeler…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklama uyarınca öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanan destek kitaplarının üçüncüsü de erişime açılmış durumda. Öğrenciler ÖSYM’nin duyurduğu takvimin ardından LGS araştırmalarına hız verdi. Peki tarih belli oldu mu?

LGS 2022’nin tarihi halen daha bilinmezliğini koruyor. Geride bıraktığımız 2021 senesinde 6 Haziran tarihinde düzenlenen sınavda birinci oturumda öğrenciler Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarından olmak üzere toplamda 50 soruyu 75 dakika içerisinde yanıtlamaya çalıştılar. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri alanından gelen 40 soruyu 80 dakika içerisinde yanıtladılar.

Destek Paketi Erişime Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamada öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanan destek kitaplarının üçüncüsünün de erişime açıldığı duyurulmuştu. Kitapta çalışma soruları, tekrar testleri, örnek sorular ve etkileşimli sorular yer alıyor. Bunun haricinde Aralık ayı için örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik örnek soru kitapçıkları da mevcut. Pakette 11 bin adet soru yer alıyor. Adayların derslerde işledikleri konuları pekiştirmeyi ve öğrenme süreçlerine katkı sunmayı hedefleyen bu kaynaklarda yer alan soruların sayısı 2021 Ekim ayından bu yana 23 bine kadar ulaştı.

Siz de insan hayatı ve kariyeri için kritik düzeyde önem arz eden lise eğitiminizi şansa bırakmak istemiyor, sınavla öğrenci kabul eden iyi bir lisede öğrenim görmek istiyorsanız, LGS’de başarılı olmak için Güney Başak VIP Eğitim Kurumu’nun LGS kurslarıyla tanışmakta geç kalmayın. Güney Başak’la başarıya kanat çırpın…