Anasayfa Medya Duyurular LGS Tercih Kılavuzu Açıklandı
LGS Tercih Kılavuzu Açıklandı

LGS Tercih Kılavuzu Açıklandı! LGS Kontenjanları 2022 || LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS sınavı sonuçları 30 Haziran’da açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrencilerde şimdi de tercih heyecanı başladı. Tercih süreci öncesi Milli Eğitim Bakanlığı tercih kılavuzu ile LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarını da açıkladı. Adana LGS hazırlık VIP kursu Güney Başak Eğitim Kurumları, LGS tercih kılavuzu ve okulların kontenjanlarını sizler için derledi…

LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ve geçen yılki yüzdelik dilimleri açıklandı. İllere göre yüzdelik dilimler de duyurulurken, öğrencilere kolaylık olması için de tercih rehberi hazırlandı.

Tercih kılavuzunda okullarının kontenjan tabloları ile birlikte okulların geçtiğimiz yıl yerleştirmede en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimleri de duyuruldu.

Öğrenciler, okulların geçtiğimiz yıl ki taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile kendi yüzdelik dilimlerini karşılaştırarak tercih edebilecekleri okullar hakkında fikir sahibi olabilecekler.

Öte yandan yerel yerleştirme çerçevesinde sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da duyuruldu.

Merkezi Sınav İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için TIKLAYINIZ!

2022 Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi İçin TIKLAYINIZ!

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunun açıklanmasından sonra gözler tercihlere yöneldi. LGS tercihleri ise 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz tarihinde duyurulacak.