Anasayfa Medya Duyurular LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarının "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldığını duyurdu. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle erişebilecek.

LGS Tercih Sonuçları İçin Tıklayın!

Bakan Özer’in verdiği bilgilere göre; bu yıl 8. sınıftan mezun olan 1 milyon 236 bin 308 öğrencinin 1 milyon 31 bin 799'u LGS’ye girdi ve 1 milyon 8 bin 139 öğrenci tercih yaptı. Tercih yapan öğrencilerden 951 bin 703'ü (yüzde 95'i) tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi. 2021 yılında ilk yerleştirme döneminde ortaöğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin oranı yüzde 93’tü.

Sınavlı Okullarda Doluluk Oranı Yüzde 98,4

2021'de yüzde 95 olan sınavlı okullarda doluluk oranları yüzde 98,4'e ulaştı. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları dolarken, diğer sınavla öğrenci alan liselerde doluluk oranları yüzde 95 ve üzerine çıkmış durumda. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları da yüzde 95'e ulaştı.

LGS Tercih Sonuç Ekranı

Yerel yerleştirmede ise öğrencilerin ilk 3 tercihine yerleşme oranı yüzde 94'e ulaştı.

İlk Tercihine Yerleşme Oranı Yüzde 55

Öğrencilerin ilk tercihine yerleşme oranı 2019-2021 yıllarında yüzde 49-52 arasında değişirken, bu yıl yüzde 55'e yükseldi.

Geçen yıl Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 53'ü ilk tercihlerindeki bir Anadolu lisesine, yüzde 98'i ise ilk 3 tercihlerindeki Anadolu lisesine yerleşirken; bu yıl ilk tercihindeki Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 57'ye, ilk 3 tercihlerindeki Anadolu lisesine yerleşme oranı ise yüzde 99'a çıktı.

Anadolu İmam Hatip liselerine sınavsız yerleşen öğrencilerin yüzde 57'si ilk tercihine yerleşirken, yüzde 88'i de ilk üç tercihlerindeki Anadolu İmam Hatip lisesine yerleşti.

İlk tercihindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin oranı yüzde 52'ye, ilk 3 tercihindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin oranı da yüzde 88'e yükseldi.

LGS 1. Nakil Başvuruları Ne Zaman?

LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil başvuruları 25-29 Temmuz arasında alınacak ve sonuçlar 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları da 1-5 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için de il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve yerleştirme süreci 19 Ağustos 2022'de tamamlanacak.