Anasayfa Medya Duyurular YKS 2. Ek Yerleştirme Tercih Sonuçları Açıklandı
2022 YKS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2022 YKS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

YKS’ye 7 aydan az bir zaman kala öğrenciler sınavın ve başvuruların tarihlerini merak ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen ve toplam 3 oturumdan oluşan 2022 YKS’ye 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler ve lise mezunları katılacaklar. Peki 2022 YKS ne zaman düzenlenecek? YKS ve LGS’de en başarılı dershanelerden biri olan Güney Başak VIP Eğitim Kurumları’ndan YKS 2022’ye dair son gelişmeler…

2022 YKS’de Takvim Belli Oldu Mu?

YKS 2002 için henüz tarih saptanmış değil. 2021 yılında 26 ve 27 Haziran tarihlerinde düzenlenen sınavın bu yıl da Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak ne sınavın tarihi ne de başvuruların başlangıç tarihi henüz netleşmedi. ÖSYM konuya dair bir açıklama yaptığında Güney Başak VIP Eğitim Kurumları olarak sizlere duyurusunu yapacağız. Peki başvurular nasıl gerçekleşecek?

2022 YKS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Sınava her zaman olduğu gibi ortaöğretim kurumlarının son sınıfında öğrenci olanlar ve ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar başvuruda bulunabilecekler.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi yer alan adaylar, doğrudan bireysel olarak başvuru gerçekleştirebilecekler. Geçerli bir fotoğraf ve eğitim bilgisi AİS’te yer almayan adayların ise başvuru için ÖSYM sınav koordinatörlüklerine ya da tanımlanan başvuru merkezlerine gitmeleri gerekecek.

Adaylar seçtikleri oturumlara göre tanımlanan sınav ücretlerini kılavuzda bildirilen bankaların herhangi birine yatırarak başvuru yapabilecekleri gibi doğrudan Ödeme Ösym adresinden kredi kartlarıyla da ödeme gerçekleştirebilecekler.

YKS’de Bizleri Neler Bekliyor?

TYT oturumunda Temel Matematik Testi, Fen Bilimleri Testi, Sosyal Bilimler Testi ve Türkçe Testi yer alacak. AYT oturumuna gelindiğinde iste Sosyal Bilimler 1 – Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri Testleri yer alacak. YDT oturumunda da Fransızca, Rusça, İngilizce, Almanca ve Arapça testleri öğrencilerin karşısına çıkacak.

YDT’de her dil için ayrı bir soru kitapçığı hazırlanacak ve öğrenciler yalnızca başvuru esnasında belirttikleri dile ait olan kitapçığı çözecekler.

Milyonlarca öğrencinin hayallerindeki üniversite ve bölüme yerleşebilmek için yarışacakları sınavda başarıya ulaşmak için siz de Güney Başak VIP Eğitim Kurumu’nun uzman kadrosu, kaliteli yayınları ve VIP Eğitim olanaklarından faydalanabilirsiniz.

Güney Başak VIP Eğitim Kurumları ile birlikte başarı dolu yarınlara…