Anasayfa Medya Duyurular 2022 YKS Başvuruları Başladı
2022 YKS Başvuruları Başladı

2022 YKS Başvuruları Başladı

Çok sayıda öğrencinin hayallerindeki üniversite ve bölüme yerleşebilmek için yarışacağı 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın başvuru süreci bugün itibariyle başladı. 18-19 Haziran’da gerçekleşecek sınavın başvuruları 7 Mart’a kadar devam edecek. Adana üniversiteye hazırlık dershaneleri arasında başarı yüzdesi en yüksek olanlardan Güney Başak VIP Eğitim Kurumu, sınava dair son gelişmeleri sizler için derledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecan dolu geri sayım başladı. Yeni TC. Kimlik Kartı olan öğrenciler, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden sınava kayıt yaptırabilecekler. Başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM’nin mobil uygulaması üzerinden ya da ÖSYM’nin resmi internet adresinden 7 Mart tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

YKS’de HES Kodu Zorunlu Tutuluyor

Sınava giriş esnasında HES kodu ibrası zorunlu olduğu için adayların HES kodlarını başvuru öncesinde almış veya yenilemiş olması gerekiyor. E-Devlet şifresi bulunan ve Yeni Kimlik Kartına sahip olan öğrenciler, ÖSYM’nin resmi web sitesinde bulunan E-Devlet ile Kayıt Ol seçeneğine tıkladıktan sonra bütün işlemleri kolayca gerçekleştirebilecek. Sınava girecek öğrenciler sisteme kaydolduktan hemen sonra “Yeni Başvuru Yap” seçeneğine tıklayarak işlemlerini başlatabilecekler.

2022 YKS Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

  • Bilindiği üzere üniversite sınavı 3 oturumdan meydana geliyor.
  • Birinci Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) – 18.06.2022
  • İkinci Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi) – 19.06.2022
  • Başvurular İçin Tarih Aralığı – 11.02.2022 – 07.03.2022
  • Sonuçların Açıklanması İçin Planlanan Tarih – 20.07.2022

Siz de YKS’de başarılı olmak istiyorsanız Adana’da Güney Başak VIP Eğitim Kurumu ile tanışmakta geç kalmayın. Sınavla eşdeğer nitelikte hazırlanmış yayınları, başarılı, tecrübeli kadrosu ve eğitim olanaklarıyla Güney Başak VIP Eğitim Kurumları YKS’deki zafere giden en kısa yol…