Anasayfa Medya Duyurular 2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı
2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen duyurusunu yaptı ve 2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları başladı. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı 30 bini deprem bölgesinde yaşayan çocuklar için ayrılmak kaydıyla 100 bin kişilik kontenjan ayırdı.

3 Eylül 2023’te yapılacak Bursluluk Sınavı için başvuru süreci başladı. Başvuru ve uygulama kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresinde yayınlandı. Adana’da YKS sınavlarında başarının adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, 2023 Bursluluk Sınavı hakkında son gelişmeleri sizler için derledi.

16 Haziran’a Kadar Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzda bütün bursluluk sınavlarında uygulanacak usul ve esaslar yer alıyor. Başvuru süreci 29 Mayıs ile 16 Haziran tarihleri arasını kapsıyor. Kılavuzda bahsedilen şartları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşları bursluluk sınavına başvurabilecekler.

Yurt dışında ikamet eden ve e-Okul sistemine kayıtlı olan TC. vatandaşları da sistem üzerinden sınava başvurabilecekler. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları KKTC kimlik numaraları ile eğitim ataşeliği üzerinden başvuru yapabilecekler.

Sınav soruları 2022-2023 öğretim yılının ilk dönem konularından oluşacak. Soru sayılarında ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Öğrenciler her biri dört seçenekli olmak üzere toplam 100 soruyu, 120 dakika içerisinde yanıtlamaya çalışacaklar.

Kontenjanlar geçtiğimiz yıllarda 70 binle sınırlıyken bu yıl deprem bölgesindeki öğrenciler için 30 bin fazladan kontenjan ayrıldı.

Özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için alınacak sınav tedbirleri de kılavuzda yer alıyor. Sınavdan 7 gün önce adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinden alabilecekler.

3 Eylül Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan 2023 Bursluluk Sınavının sonuçları 22 Eylül günü www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Başvuru kılavuzunu görüntülemek için tıklayabilirsiniz.