Anasayfa Medya Duyurular 2023 İOKBS Ne Zaman Yapılacak?
2023 İOKBS Ne Zaman Yapılacak?

2023 İOKBS Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) ne zaman yapılacağı duyurdu. MEB tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olan öğrencilere 12 ay burs verilecek. İOKBS’ye girmek isteyen adaylar, sınav başvuru tarihinin ne zaman olduğunu merak ediyor. Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, 2023 İOKBS hakkında merak edilenleri sizler için derledi…

İOKBS Sınavı Ne Zaman?

MEB, sınav uygulama takvimini açıkladı. Buna göre; İOKBS 3 Eylül’de gerçekleştirilecek. MEB’in bursluluk sınavı kılavuzunu yayımlanması ile başvuru takvimi de netleşecek.

İOKBS Başvurusu Nasıl Yapılır?

İOKBS başvuruları, MEB’in açıkladığı takvime göre yapılacak. Öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde yüz yüze ya da http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden başvurular alınacak.

Bursluluk Parası (PYBS) Ne Kadar Oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere verdiği burs desteği ücreti 2022’de yüzde 40 artarak 663 TL olmuştu. 2023 yılında bursluluk parasının ne kadar olacağı ise henüz açıklanmadı.