Anasayfa Medya Duyurular 2023 LGS Puanı Nasıl Hesaplanır?
2023 LGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

2023 LGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

Sekizinci sınıf öğrencilerinin hedefledikleri liselere yerleşmek için yarıştığı 2023 LGS geride kaldı. 4 Haziran Pazar günü düzenlenen sınavın ardından adaylar heyecanla puanlarını hesaplamaya çalışıyorlar. Peki LGS puanı nasıl hesaplanır? Yüzdelik dilim nasıl hesaplanır? Adana’da LGS’nin başarılı adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, LGS puan hesaplamasına dair merak edilenleri sizler için anlattı.

LGS’nin tamamlanmasının ardından adaylar yaptıkları netler üzerinden puanlarını hesaplamaya başladı. Peki puan hesaplama robotları nasıl çalışır? Yüzdelik dilim hesaplamak mümkün mü? LGS sonuçlarının açıklanacağı 26 Haziran gününe kadar sabredemeyenler için LGS puan hesaplamasının detayları aşağıdaki gibi olacak.

Adayların ağırlıklı standart puanlarını hesaplarken esas alacağımız ağırlık kat sayıları şu şekilde:

Testler Ağırlık Katsayıları
Türkçe 4
Matematik 4
Fen Bilimleri 4
TC. İnkılap Tarihi 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1
Yabancı Dil 1

LGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

Sözel ve sayısal derslere ait her bir alt test için adayın işaretlemiş olduğu doğru ve yanlış cevaplar tespit edilir.

Her adayın, her alt teste ilişkin ham puanı o testteki doğru cevap sayısından yanlış cevaplarının üçte biri çıkartılarak tespit edilir.

Her alt testin ortalaması o testin ham puanları toplamının, sınava giren aday sayısına bölünmesinin sonucunda elde edilir.

Standart sapmalar ise her test için ham puanları, ortalaması ve sınava katılan aday sayısı kullanılarak hesaplanır. Yani puan hesaplama robotlarından kesin sonuca ulaşamazsınız. Ancak genel hatlarıyla sınav sonucunuz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

LGS ve YKS’ye dair gelişmelerden anında haberdar olmak için Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.