Anasayfa Medya Duyurular 2023 YKS Sonuçları Açıklandı! YKS Sonuç Ekranı…
2023 YKS Sonuçları Açıklandı! YKS Sonuç Ekranı…

2023 YKS Sonuçları Açıklandı! YKS Sonuç Ekranı…

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği 2023 YKS sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi web adresindeki sonuç görüntüleme ekranından görebilirler. AYT oturumunda sayısalda iki kişi şampiyon olurken eşit ağırlık ve sözel alanda birer birinci çıktı. Şimdi adayları tercih heyecanı sardı. Tercihler, 27 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Adana’nın önde gelen YKS hazırlık dershanesi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları sınava dair son gelişmeleri sizler için derledi.

YKS Sonuçları İçin Tıklayın!

Bu yıl sınava giren 3 milyon 527 bin 443 aday sonuçların açıklanması ile birlikte ÖSYM’nin web sitesi ve mobil uygulamasına akın etti.

YKS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

20 Temmuz Perşembe itibariyle erişime açılan sınav sonuçları ÖSYM’nin mobil uygulamasından veya https://sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntülenebilecek. Öğrencilere bunun haricinde herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Tercihler İçin Tarih Belli Oldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, adayları, öğretmenleri velileri ve katkı sağlayan herkesi tebrik edip, sürecinin başladığını belirtti. 27 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adayların ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak tercihte bulunmalarını tavsiye eden Ersoy, adayların muhakkak düşündükleri bölümler ve mesleklerle ilgili araştırma yapmalarını istedi. ÖSYM tercih kılavuzunda bölümlere ilişkin yer alan bilgileri okumanın ve tercihler için profesyonel destek almalarının önemine vurgu yapan Ersoy, son olarak bütün tercihlerin hayırlı olması dileğiyle konuşmasını noktaladı.

Rekor sayıda adayın katıldığı sınavda herhangi bir cevap seçeneği değişikliği veya soru iptali söz konusu değil.

Sayısalda İki Birinci

İlk olarak Temel Yeterlilik Testine giren aday sayısı 3 milyon 527 bin 443. AYT’de ise katılan aday sayısı 2 milyon 573 bin 169…

Sayısalda iki birinci çıkarken, sözelde ise tek aday birincilik ipini göğüsledi. Sınavın son oturumu olan Yabancı Dil Testinde ise 338 bin 9 aday yarıştı.

Tercih sürecinde doğru adımlar atabilmek için Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarının blog sayfasındaki içerikleri takip edebilirsiniz. Güney Başak VIP Eğitim Kurumları YKS’de başarının değişmeyen adresi…