Anasayfa Medya Duyurular 2023 YKS Tercih ve Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2023 YKS Tercih ve Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2023 YKS Tercih ve Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM 2023 YKS için tercih işlemlerini 27 Temmuz günü başlatmıştı. Stresli ve heyecanlı geçen tercih süreci 8 Ağustos günü tamamlandı. Şimdi adaylar yerleştirme sonuçlarını merakla beklemeye koyuldu. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Adana’da YKS başarısının yıllardan bu yana değişmeyen adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, YKS tercih ve yerleştirme takvimine dair merak edilenleri sizler için anlattı.

8 Ağustos günü tercih işlemlerinin sonlanmasının ardından en çok merak edilen konu yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. ÖSYM resmi internet adresindeki aday işlemleri sistemi üzerinden tercihlerini yapan öğrenciler merakla yerleştirme sonuçlarını bekliyor.

2023 YKS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM’nin 2023 YKS sınavına ilişkin tercih ve yerleştirme sonuçlarını 14 ve 18 Ağustos tarihleri arasında açıklaması bekleniyor. Üniversite kayıtları da 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2023 Üniversite Kayıt İşlemleri Ne Zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarının ardından bir bölüme yerleşen ve kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kayıt işlemleri geçen yıl 22 ve 26 Ağustos arasında yapılmıştı. Elektronik kayıt işlemlerinin süresi ise daha kısa olup 22-24 Ağustos aralığında gerçekleştirilmişti.

Bu sene kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar 28 Ağustos ve 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yerleştikleri bölüme kayıt yaptırabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 28 ve 30 Ağustos 2023 tarih aralığında gerçekleştirilecek.

Güney Başak VIP Eğitim Kurumları ile YKS ve LGS ile ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi takibe devam edin.