Anasayfa Medya Duyurular 2023 YKS’nin TYT Oturumu Yapıldı, Sorular Nasıldı?
2023 YKS’nin TYT Oturumu Yapıldı, Sorular Nasıldı?

2023 YKS’nin TYT Oturumu Yapıldı, Sorular Nasıldı?

Bu yıl rekor düzeyde katılımın yaşandığı ve 3 milyondan fazla adayın hayallerindeki üniversiteye yerleşebilmek için ter döktüğü 2023 YKS’de ilk oturum olan TYT bugün tamamlandı. Peki sorular zor muydu? Uzmanlar neler söyledi? Öğrenciler hangi testte ter döktü? Adana’da YKS başarısının değişmeyen adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları TYT’yi sizler için değerlendirdi.

Eski yıllarda adayların çok da önemsemediği TYT oturumu artık başarı sırası için büyük önem taşıyor. TYT’de yapılan her net, binlerce rakibi geride bırakmanızı sağlıyor. Hal böyle olunca TYT soruları da en az AYT kadar önemli hale geliyor. Peki 2023 YKS’de TYT oturumu nasıl geçti?

Sınavdan çıkan öğrencilerin ve uzmanların yorumları şu şekilde:

Genellikle sınava iyi hazırlanan, tüm konulara çalışan, yeterli miktarda soru ve deneme sınavı çözen adayların sınavda zorlanmadığını görüyoruz. Ancak orta düzeyde çalışan adaylar için sınavın zor geçtiğini söylemek mümkün.

Özellikle matematik testindeki problem sorularının uzunluğu Türkçe paragraf sorularını aratmayacak nitelikteydi. Pek çok öğrenci matematik soruları için dakikalar harcadığını, paragrafı okuyup denklem çıkartana kadar çok zaman kaybettiğini söylüyor. Hal böyle olunca matematik testinde boş bırakılan soru sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Soru uzunlukları Türkçe testinde de aynıydı. Ancak bu alışageldiğimiz bir durum. Uzmanlar ve sınava giren adaylar Türkçe ve Sosyal testlerinin matematiğe kıyasla daha kolay olduğu görüşünde.

Fen Bilimleri testinde de gündelik hayatla örtüşen ve öğrencilerin muhakeme yapma becerisini ölçen sorular yer aldı.

Sınav sonuçlarına ve tercih sürecine dair gelişmelerden anında haberdar olmak için Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.