Anasayfa Medya Duyurular 2024 LGS Örnek Soruları MEB Tarafından Yayınlandı
2024 LGS Örnek Soruları MEB Tarafından Yayınlandı

2024 LGS Örnek Soruları MEB Tarafından Yayınlandı

2024 LGS heyecanı artarak sürüyor. Türkiye genelinde yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisinin hayalindeki liseye yerleşebilmek için yarışacağı 2024 LGS’ye dair örnek sorular yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde sayısal ve sözel örnek sorular ve bunlara ilişkin soru çözüm videoları, öğrencilerin erişimine açıldı. LGS’ye hazırlanan öğrencilerin hazırlık sürecine katkı sağlamak adına yapılan bu uygulama; öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından beğeni ile karşılanıyor. Zira bu sayede öğrenciler sınavda karşılarına çıkacak konu dağılımları ve soru tipleri hakkında fikir sahibi olabiliyorlar. Adana’nın başarılı LGS dershanesi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, 2024 LGS’ye dair son gelişmeleri sizler için anlattı.

Bakanlığın yayınladığı örnek soru kitapçığında fen bilimleri, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce alanşarından toplamda 45 soru bulunuyor.

LGS Örnek Sorular Kitapçığı ve Soru Çözüm Videoları Nasıl Görüntülenir?

Milli Eğitim Bakanlığının Liselere Geçiş Sistemi dahilinde düzenlediği merkezi sınava hazırlanan öğrenciler, bu sorulara meb.gov.tr adresi üzerinden erişebilecekler.

Örnek sorular ve soru çözüm videoları için tıklayabilirsiniz.

Örnek sorular ortaokul sekizinci sınıf müfredatında yer alan konu ve kazanımlar dikkate alınarak hazırlandı. Sorular dikkatli bir gözle incelendiğinde problem çözme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, analiz yapma, çıkarımda bulunma ve yorumlama gibi becerileri ölçmek için hazırlandığı görülebiliyor.

Soruların çözüm videoları ise Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün YouTube Kanalında öğrencileri bekliyor.

Adana’da özel dershaneciliğin lider ismi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları ile sınav süreçlerine dair gelişmelerden anında haberdar olmaya devam edin.