Anasayfa Medya Duyurular 2024 LGS Tarihi İlan Edildi
2024 LGS Tarihi İlan Edildi

2024 LGS Tarihi İlan Edildi

2024 LGS hazırlığını sürdüren öğrencileri yakından ilgilendiren haber geldi. Her yıl yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisinin hayallerindeki liseye yerleşebilmek için ter döktükleri LGS’ye dair Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Adana’da LGS başarısının yıllardan beri değişmeyen adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları “2024 LGS ne zaman” sorusunu sizler için yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, bakanlık tarafından düzenlenecek olan LGS merkezi sınavının tarihini duyurdu. Bakanın açıklamasına göre 2023-2024 yılı LGS merkezi sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kurban Bayramını da düşünerek eğitim takvimini düzenlediklerini belirtti. Zira 14 Haziran günü karne günü olarak belirlendi. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran’da sonlanırken ertesi gün çocuklar Kurban Bayramı arifesinin coşkusunu yaşayacaklar.

Bakanın açıklamasında LGS sınavına ilişkin başka bilgiler de yer aldı. LGS’de soruların sayısı ve şeklinde herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Bunun yanı sıra sınav takvimine uygun şekilde hareket edilecek. Sekizinci sınıf müfredatında yer alan konu ve kazanımlara göre hazırlanan sorular öğrencileri bekleyecek. Bu süreçte bakanlığın yayınladığı örnek soru kılavuzlarını ve geçmiş yıllarda çıkan soruları takip etmekte yarar var.

Bakan Yusuf Tekin; sınav içeriğine, işleyişine ve takvimine dair yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.