Anasayfa Medya Duyurular 2024 YKS Tarihi Belli Oldu
2024 YKS Tarihi Belli Oldu

2024 YKS Tarihi Belli Oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav tarihlerini ve sonuç açıklama takvimini kamuoyuna duyurdu. Milyonlarca adayın yarıştığı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 8 – 9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Adana’da YKS başarısının yıllardan bu yana değişmeyen adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları sınav takvimine dair gelişmeleri sizler için anlattı.

Adayların merak ve heyecanla beklediği sınav takvimine dair ÖSYM’den bir yazılı açıklama geldi. 2024 yılında düzenlenmesi beklenen sınavların tarihleri, başvuru süreleri ve sonuçların açıklanma tarihleri belli oldu. ÖSYM’nin resmi internet adresi osym.gov.tr üzerinden bu duyuruya erişebilirsiniz. ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Bayram Ali Ersoy, Twitter (X) hesabı üzerinden de bir paylaşım gerçekleştirdi.

Özetle YKS sınavı 8,9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Başvurular ise 1-26 Şubat arasında toplanacak. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz günü, osym.gov.tr üzerinden ilan edilecek.

2024 KPSS 14 Temmuz’da Düzenlenecek

En çok adayın katıldığı sınavlardan biri de Kamu Personeli Seçme Sınavı. ÖSYM yaptığı açıklamada EKPSS’nin 28 Nisan günü, KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri Oturumlarının da 14 Temmuz’da yapılacağını duyurdu.

Alan Bilgisi Birinci gün oturumları 20 Temmuz günü, ikinci gün oturumları ise 21 Temmuz günü gerçekleştirilecek. ÖABT 4 Ağustos’ta, Ön Lisans KPSS 1 Eylül’de, Ortaöğretim KPSS 15 Eylül’de, DHBT (Din hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ise 22 Eylül günü düzenlenecek.

ÖSYM 2024 yılı içerisinde elliden fazla sınav düzenlemeye hazırlanıyor.

Sınav süreçlerine dair gelişmelerden anında haberdar olmak için Adana’nın önde gelen özel dershanelerinden Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarını takip edebilirsiniz.