Anasayfa Medya Duyurular Deneme Sınavlarında Netlerim Neden Artmıyor?
Deneme Sınavlarında Netlerim Neden Artmıyor?

Deneme Sınavlarında Netlerim Neden Artmıyor?

Sınava hazırlık sürecinde adayların en çok şikâyet ettiği konulardan birisi netlerinin artmamasıdır. Deneme sınavlarında netlerin artmaması ile ilgili nedenler şunlardır:

Soruyu Anlamama: Soruları çözebilmek için önce anlamak gerekir. Anlama yetisini geliştirmek için zihin egzersizleri, paragraf çözme, kitap okuma gibi yöntemler etkilidir.

Deneme Çözme Planlaması: Deneme sınavı çözerken mutlaka bir plan olmalıdır. Denemelerdeki sorular, konuların işleme sırasına göre değildir. Bu yüzden tüm soruları okuyabilecek bir plan oluşturulmalıdır. Sayısal derslerin sorularını çözmeye başlamadan önce sorulara hızlı bir şekilde göz atarak, çözebileceklerinize işaret koyabilirsiniz.

Bazı Dersleri Önemsememe: Bazı dersleri önemsiz görmek, öğrencilerin yaptığı büyük hatalardan biridir. Alanınız ne olursa olsun TYT sınavlarında tüm derslerden soru çözmeniz gerekecek.

Öğrencinin Eğitim Geçmişi: Öğrencilerin çoğu sınava hazırlanmayı son yıla bırakıyor. Bu nedenle 1 yılda 4 yılın müfredatını halletmeye çalışıyor. Ancak böyle durumlarda öğrenci çok çalışmasına rağmen istediği mesafeyi alamayabiliyor.

Yeterli Çalışma Yapmama: Her öğrencinin seviyesi farklıdır. Dolayısıyla bir konuyu öğrenmek için her öğrencinin yapması gereken çalışma, çözmesi gereken soru sayısı farklıdır. Çalışma programı da kişiye özel olmalıdır.

Eksik Geçme: Bir konu çalışılırken ödev tamamlama, soru sayısı gibi hedefler yerine konu tam olarak öğrenilene kadar çalışmaya devam edilmelidir. Konu ile ilgili çalışma tamamlandıktan sonra çözülen sorular değerlendirilmeli ve sonuçlar not edilmelidir.

Odaklanmadan Çalışma: Çalışırken odaklanamamak, örneğin test çözerken bir yandan telefonla meşgul olmak çalışmadan tam verim alınamamasına neden olur.

Önyargılar: Öğrenciler, bazı derslere önyargılı yaklaşır. Bu önyargılar da netlere olumsuz yansır. Her dersin çözülebilecek konuları belirlenmeli ve o konular üzerine yoğunlaşılmalıdır.

Süreklilik: Öğrenci ders çalışma, soru çözme ve tekrar yapmayı belirli bir düzene oturtmalıdır. Sınava hazırlık sürecinde düzenli çalışma yapmak önemlidir.