Anasayfa Medya Duyurular LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri
LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri

LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri

LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri

Koronavirüs salgınının ardından 8. sınıf öğrencilerinin gireceği Liselere Geçiş Sınavı yarın, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin gireceği YKS sınavı da 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu sene salgın nedeniyle öğrencilerin kaygı düzeyinin arttığını söyleyen Adana’nın önde gelen kurs merkezlerinden Güney Başak Özel Öğretim Kursu Kurucusu Mehmet Akif Çörten, öğrencilere sınav öncesi altın değerinde uyarılarda bulundu.

Öğrencilerin, sınava kendi okullarında girecek olmalarının ve soruların da yalnızca birinci dönem konularından çıkacak olmasının kaygıyı azaltması gerektiğini anlatan Mehmet Akif Çörten, sınavdan bir önceki gün kendini daha iyi ve sakin nasıl hissedecekse o şeyleri yapması uyarısında bulundu.

Sınavdan önceki gece çekilecek uykunun çok önemli olduğunu ifade eden Çörten, uykuya dalamama, sık uyanma gibi durumlar yaşanabileceğini bu nedenle fazla stress yapılmaması gerektiğini ifade etti. Çörten, sınav sırası ve sonrasında yapılacak konusunda şu uyarılarda bulundu:

2020 LGS Saat Kaçta Başlıyor?

Merkezi sınav yarın, yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Sözel alandaki 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika olarak uygulanacak.

Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

  • Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  • Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.
  • Kimlik Belgenizi Unutmayın!

    Sınava girerken kimlik belgeniz ile fotoğraflı ve okul müdürü onaylı sınav giriş belgesini yanınızda bulundurun. Sınav giriş belgesi bu yıla özgü olarak okulunuzca sınav salonundaki sıranıza bırakılacak. Bu nedenle sınav giriş belgesi için endileşenmeyin!

    Maskeyi Çıkarabilirsiniz

    Sınava girdiğiniz salonda yeterli sosyal mesafe sağlanmışsa (en az 1 metre) maskenizi çıkarabilirsiniz.

    Sınava Gireceğiniz Okul

    Bu sene salgın nedeniyle herkes kendi okulunda sınava girecek. Bu nedenle şanslısınız ancak arada sorularla ilgili arkadaşlarınızla konuşmamaya dikkat edin.

    Cevap Kağıdı ile Sınav Kitapçığı

    İlk olarak görevlilerin vereceği cevap kâğıdını kontrol edin. Kimlik numaranız, adınız ve soyadınızın doğru kodlanmış olması konusunda dikkatli olun. Ardından sınav kitapçıkları dağıtılır dağıtılmaz sayfalarını kontrol edin. Bu esnada kitapçık türünü işaretlemeyi de ihmal etmeyin.

    Kendinizi İyi Hissettiğiniz Derslerden Başlayın

    Soruları çözmeye kendinizi en başarılı bulduğunuz dersten başlayın. Bu yöntem, sınav kaygınızı ortadan kaldırır.

    Sorulara Önyargılı Yaklaşmayın

    Soruları gördüğünüzde önyargılı olmayın. “Bu soruyu yapamam, bu sorunun cevabı şu” gibi zaman kazanmaya yönelik aceleci davranışlardan kaçının. Çünkü bu psikoloji kazandırma yerine kaybettirir.

    Çözemediğiniz Soruyu İkinci Tura Bırakın

    Çözemediğiniz soruları işaretleyerek diğer sorulara devam edin. Soruların çözümü bittiğinde yeniden geriye dönerek işaretlediğiniz soruları çözmeye devam edin. Dolayısıyla zaman kaybının önüne geçmiş olursunuz hem de soru çözememe stresine girmezsiniz.

    Paragraflı Sorulardan Korkmayın

    Soru kökünün veya metninin uzun alması daha fazla ipucu demektir. Bu nedenle uzun metinli sorulara korku nazarıyla değil daha kolay çözülebilen sorular olarak bakın.

    Çeldirici Şıklar Karşısında Dikkatli Olun

    Sorunun cevabını verirken bütün şıkları okuduğunuzdan emin olun. Çünkü bazen çeldirici şıklar başta olur ve yanlış çözülmesine neden olabilir. Soruda bazen “doğru” cevap değil, “en doğru” cevap istenir. Şunu unutmayın; özellikle matematik alanındaki sorularda verilen şıklar rastgele seçilmemiştir. İşlem hatalarına göre hesaplanarak şıklara konulmuştur. Şıklarda bulduğunuz sonucun bulunması onun doğru olduğu göstermez.

    Kodlamaya Dikkat Edin

    LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri

    Soruyu kitapçıkta çözmek o soruyla işinizin bittiği anlamına gelmez. Soruyu doğru çözdüğünüz kadar optik forma doğru kodlamak da çok dikkat edilmesi gereken bir aşamadır. Kodlamayı soruyu çözer çözmez yaparsanız daha az hata yaparsınız. Kodlama süresi, bir ölçüde dinlenme süresidir ve zihniniz bu sürede başka soruya geçmenin hazırlığını yapar.

    Stresi Yenmek İçin

    • Sınavdan önceki günü sıradan bir günmüş gibi geçirin.
    • Dinlenip rahatlayacağınız etkinlikler yapın.
    • Arkadaşlarınızla online görüşmeler yapın.
    • Sınavdan önceki gece kaliteli bir uyku çekmeye dikkat edin.
    • Kitapçıklar 22 Haziran'da

      Soru kitapçıklarınızı 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren okulunuzdan temin edebilirsiniz. Yapamadığınız soruları çözdüğünüzde kesinlikle üzülmeyin.

      Sınava Girecek Tüm Öğrencilere Başarılar Dileriz.

      Yazıyı Paylaş

      LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri LGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav TavsiyeleriLGS'ye Girecek Öğrencilere Sınav Tavsiyeleri