Anasayfa Medya Duyurular TYT Sosyal Bilimler Testine Nasıl Çalışılır?
Adana Üniversiteye Hazırlık Dershanesi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları’ndan TYT Sosyal Bilimler Testine Nasıl Çalışılır?

Adana Üniversiteye Hazırlık Dershanesi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları’ndan TYT Sosyal Bilimler Testine Nasıl Çalışılır?

Üniversite sınavının TYT oturumunda sınav sonucunu etkileyen önemli unsurlardan bir tanesi de Sosyal Bilimler Testi. İçerisinde Felsefe, Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü gibi alanlardan sorular bulunan bu testte konu yükü oldukça fazla. Toplamda 20 soruyu yanıtlamamız gereken bu testte 5 felsefe, 5 coğrafya, 5 tarih ve 5 de din kültürü sorusu yer alıyor. Adana üniversiteye hazırlık etüt merkezleri arasında yayın kalitesi, eğitmen tecrübesi, yüksek başarı yüzdesi ve VIP eğitim olanaklarıyla fark yaratan Güney Başak VIP Eğitim Kurumları, YKS’nin TYT oturumunun Sosyal Bilimler Testine nasıl çalışılır sizler için anlattı…

TYT Sosyal Bilimlere Nasıl Çalışılır?

Çalışmaya başlamanın doğru zamanı öğrencinin kişisel durumuna göre değişkenlik gösterse de erken başlayan öğrencilerin daha az strese girdiği ve daha verimli bir hazırlık süreci geçirdiği biliniyor. TYT Sosyal Bilimler testine çalışırken en önemli durumlardan biri de doğru kaynak seçimidir. Sınavın ruhuna uygun şekilde hazırlanmış kaynaklar kullanılmalıdır. Alanında tecrübeli ve uzman eğitmenlerin tavsiye ettiği kaynaklara yönelmenizde yarar vardır. Çözdüğünüz soruların ardından yanlışlarınızın üzerine gitmeyi ve o soruyu çözmeyi öğrenmeniz gerektiğini unutmayın. Aksi taktirde sadece soru çözme pratiği kazanmış olursunuz ve seviyenizde bir ilerleme kaydedemezsiniz. Çözemediğiniz soruların yoğunlaştığı konuları öğretmenlerinizle veya kendi başınıza muhakkak gözden geçirmelisiniz. Eksiğiniz olduğunu tespit ettiğiniz konulara nokta atışı tekrarlar yapmalısınız.

TYT oturumunun sosyal bilimler testine çalışırken teknolojiden de faydalanabilirsiniz. İnternet üzerinde birçok platformda konu anlatımları, soru çözüm videoları bulmanız mümkün. Ezberlemekten çok konuları birilerine anlatma yöntemini tercih edin. Zira kuramsal bilgi aynı zamanda bir anıya dönüşür ve belleğinizdeki kalıcılığı bu sayede daha da artar. Ezberlemek yerine konunun ruhunu anlayarak ilerlemeyi seçin. Konuları tek tek çalışıp konu testleri çözmek, sonra da bol bol deneme çözüp yanlışınız çıkan konuyu tekrar etmek sınavda bütün testi doğru cevaplamanın en önemli anahtarı. Bu sayede çalıştığınız konuları unutmazsınız. Sınava 2-3 aylık bir zaman dilimi kala deneme çözmeye ağırlık vermeniz gerekir.

Siz de hayallerinizdeki üniversiteyi ve bölümü kazanmak istiyorsanız Güney Başak VIP Eğitim Kurumu’nun YKS kurslarıyla tanışmakta ve başarı dolu yarınlara kanat çırpmakta geç kalmayın!