Anasayfa Medya Duyurular Üniversite Sınavına Girecek Adaylara Tavsiyeler
Üniversite Sınavına Girecek Adaylara Tavsiyeler

Üniversite Sınavına Girecek Adaylara Tavsiyeler

Türkiye’de her yıl milyonlarca aday büyük özveriyle üniversite sınavına hazırlanıyor. Adaylar, hayatlarının en önemli sınavına hazırlanırken, daha verimli çalışmanın yollarını da araştırıyor. Ancak pek çok aday bu süreçte yapılan basit hatalar nedeniyle istediği başarıyı yakalayamıyor. Adana YKS (TYT-AYT) hazırlık kursu Güney Başak Eğitim Kurumu, üniversite sınavına girecek adayları her konu bilgilendiriyor. İşte sınava gireceklere adayların dikkat etmesi gereken tavsiyeler…

Cep Telefonu Bağımlılığı

Adayların büyük çoğunluğu cep telefonu ile çok fazla vakit geçiriyor. Bu da çalışma süresinin azalmasına ve odaklanma sorunlarına yol açıyor. Ders çalışırken mesaj ve sosyal medya gibi uygulamalardan gelen bildirimler nedeniyle dikkat dağılıyor. Adayların sınav döneminde sosyal medya hesaplarını, ders çalışırken de telefonlarını kapatmaları verimi artıracaktır.

Düzensiz Uyku

Düzensiz ve yetersiz uyku, adayların en çok yaptıkları hataların başında geliyor. Adayların az uyuyup çok çalışmanın daha verimli olacağını düşünmelerine karşın, az uyumak zihnin ve bedenin yorulmasına neden olur ve kişi, odaklanma sorunu yaşar.

Tek Yönlü Çalışmak

Sınava hazırlanan adayların çoğu tek yönlü çalışma yapıyor. Adayların kiminin sadece soru çözdüğü, kiminin de sadece konu çalıştığı görülüyor. Ancak ikisinin dengeli olmaması, konu eksiği olan adayların soru çözerken zorlanmasına ya da farklı soru tipleri görmelerini engelliyor.

Yanlış Sorulara Tekrar Bakmamak

Sınava hazırlık dönemindeki hatalar arasında yanlış ya da boş bırakılan soruların çözümünü öğrenmemek de bulunuyor. Aynı soru tipiyle sürekli karşılaşılması ve sorunun tekrar tekrar yanlış yapılması, sınavda soru kaybettirebilir. Bu soruların doğru çözüm yollarını öğrenmek gerekir.

Sadece Ders Çalışmak

Üniversiteye hazırlık döneminde elbette yoğun olarak çalışmak gerekiyor. Ancak sadece ders çalışmak ve zihni boşaltmak ve rahatlamak için kişinin kendine vakit ayırmaması bu çabaların boşa gitmesine neden olabilir. Sınav stresinden uzaklaşmak için sosyal aktiviteler yapmak ve kendine zaman ayırmak önemlidir.

Deneme Sınavlarını İhmal Etmek

Adayların çoğu deneme sınavına girmeyi ihmal eder. Ancak dershane ve okullarda yapılan deneme sınavları, adaylara kendilerini test etme ve eksiklerini görme şansı sağlar. Adayların düzenli olarak deneme sınavına girmeleri büyük önem taşıyor.

AYT ve TYT Konularını Bir Arada Çalışmamak

Dengeli çalışma sınav başarısının temel etmenlerinden biridir. Yalnızca AYT veya yalnızca TYT’ye çalışmak, her iki sınav da birbiriyle bağıntılı olduğu için doğru bir yöntem değildir. Adayların bir program oluşturarak AYT ve TYT konularına birlikte çalışmaları önemlidir.