Anasayfa Medya Duyurular YKS’ye Girecek Öğrencilere Beslenme Önerisi
YKS’ye Girecek Öğrencilere Beslenme Önerisi: Kahvaltı Yapmak Algı Seviyenizi Yükseltir!

YKS’ye Girecek Öğrencilere Beslenme Önerisi: Kahvaltı Yapmak Algı Seviyenizi Yükseltir!

Adana Güney Başak VİP Kurs Merkezi, YKS sınavının her anında ve her aşamasında öğrencilerine bilimsel ve psikolojik destek sunduğu için diğer dershane ve etüt merkezleri arasından öne çıkıyor. Öğrencilerin kişilik özelliklerinden kariyer hedeflerine, fiziksel özelliklerinden beslenme alışkanlıklarına kadar sınav performansını etkileyecek her unsuru gözeterek hareket eden Güney Başak VİP Kurs Merkezi beslenme uzmanlarının YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyelerini sizler için derledi.

Sınav, zihinsel olduğu kadar fiziksel de bir süreç. Doğru beslenmenin sınav başarısına etkisi tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla. Tercih ettiğiniz gıdaların türü, miktarı, kalitesi beyinin gelişmesi ve zihinsel performans açısından son derece önemli. YKS’ye girerek hayalindeki üniversiteyi kazanmak için mücadele edecek öğrenciler için beslenme önerileri ise şu şekilde.

Daha güçlü bir belleğe sahip olabilmek için her gün kesinlikle kahvaltı yapılması gerekiyor. İnsan bedenini bir makine gibi düşünürsek bunun temel enerji kaynağı kahvaltı olur. Güne kahvaltı ile başlamayan öğrencilerin derslerde ve sınavlarda bir şeyleri algılama hızları düşer, konsantrasyonlarında ciddi bozulmalar meydana gelir. Vücuttaki kan şekerinin düzenlenmesi ve beyin hücrelerinin beslenmesi, zihinsel yorgunluğun önlenip uzun ve verimli çalışma kapasitesine ulaşılabilmesi için güne kahvaltıyla başlamak bir zorunluluk halindedir.

Süt Ürünleri Vücut Direncini Arttırır

Elbette kahvaltının sabah saatlerinde, mümkünse 07.00 ve 09.00 saatleri arasında yapılması gerekir. Süt ve süt ürünlerinin beynin bilişsel fonksiyonlarını olumlu etkilediği ve vücut direncinin artmasını sağladığı da bir başka gerçek… Protein ihtiyacını da yumurtadan karşılamak mantıklı olacaktır. Tam tahıllı ekmek tüketmek zihinsel yorgunluğumuzun önüne geçer. Sebze ve meyve tüketimi ise kan şekerimizin düzenlenmesinde olumlu etki sağlayacaktır. Tereyağı, fındık, zeytin, badem ve cevizin ise belleği güçlendirdiği, bilişsel fonksiyonlarımıza destek olduğu ve enerji sağladığı da bilinen bir gerçektir.

Ara Öğünlerde Küçük Kahvaltılıklar İdeal

Saat 10.00 ve 11.00 arasında belki kepekli bisküvi belki de kuru ve yaş meyveler yenebilir. Öğle yemeğinde ise saf zeytinyağlı salata, ayran, balık ya da makarna beynimizin ihtiyaç duyduğu enerji ve besin değerlerini karşılayacaktır. İkindi vakitlerinde küçük kahvaltılıklar ve aşırıya kaçmadan çikolata tüketilebilir. Çikolatanın beynin bilişsel fonksiyonlarına olumlu etkisi ve stresi azaltıp mutlu hissettiren özellikleri, sınav sürecinde en iyi dostlarımızdan birinin çikolata olmasını sağlıyor. Çikolatanın stresi azaltan ve belleği güçlendiren etkilerini merak edenler şu linke tıklayabilirler:

Bitter Çikolatanın Faydaları

Sebze Tüketmeyi İhmal Etmeyin!

Akşam yemeklerindeki menüde mutlaka sebzeye yer verilmeli. Özellikle enginar, soya fasulyesi, siyah turp gibi ürünler beyin ünitelerimizin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler. Nohut ve diğer baklagiller kan dolaşımını uyararak beynimizin temiz kan gereksinimini karşılar. Peynirli makarna veya yoğurt da rahat bir uyku için yardımımıza koşar.

Atlanmaması gereken bir diğer nokta ise günde en az 8 bardak su içmektir. Çay ve kahveyi günde dört fincanda sınırlı tutmak da kritik önem arz ediyor.

Adana Güney Başak VİP Kurs Merkezi sınavın her aşamasını planladığı ve öğrencilerine sadece kaliteli eğitim sağlamakla yetinmeyip fiziksel ve psikolojik desteği de ihmal etmediği için YKS alanında hizmet veren dershane ve etüt merkezleri arasında fark yaratıyor.

Siz de Güney Başak VİP Kurs Merkezi’nin YKS kursları hakkında bilgi almak için şu linki tıklayabilirsiniz:

12. Sınıf Kurslar